Představitelka Pipi Dlouhé punčochy se ze své postavy nikdy nevymanila. Nevdala se ani neměla děti

14. dubna 2023·Zábava·Redakce

Pipi dlouhá punčocha (Zdroj: Profimedia)

Ohnivé rudé vlasy, opička na rameni, pihy na tváři, věrný kůň a spousta průšvihů. Pipi Dlouhá punčocha byla symbolem našeho dětství. Rozpustilou dívenku ztvárnila Švédka Inger Nilsson. Co dnes dělá? Odpovídá web Žena-iprima.cz.

Inger Nilsson se jako Pipi Dlouhá punčocha od autorky Astrid Lindgren objevila v deseti letech. I když ztvárňovala postavu z dětských knížek, zamilovali si ji malí i velcí diváci. I když se Inger stala jako Pipi neskutečně populární a miloval ji prakticky celý svět, uvrhla ji postava do škatulky, ze které se už nikdy nedostala.

To dokazuje i její filmová kariéra. Po čtvrtém díle Pipi z roku 1970 natočila už jen čtyři filmy. Více se jí dařilo v televizních seriálech, ale sama přiznává, že si ji dnes všichni pamatují jako Pipi. „Je pro mě těžké se dívat na filmy, kde jsem byla mladá, protože mám v mysli určitý obraz toho, jak vypadám, a přitom už je to zcela jinak… Ale je to asi problém mnoha hereček,“ svěřila se herečka pro německý deník Bild.

Inger Nilsson (Zdroj: Profimedia)

Největší úspěch měla na přelomu 60. a 70. let, kdy ještě nebylo normální, aby se herci a herečky objevovali v reklamách. Proto když neměla žádnou roli, živila se hlavně jako sekretářka. Zajímavé je, že se nikdy nevdala ani neměla děti.

Milý úsměv zůstal herečce i dnes v jejích 63 letech. Rozpustilou Pipi už moc nepřipomíná, ale jak sama říká, nikdy by si nenechala udělat žádnou plastickou operaci. „Asi jsem jiná generace, ale pro mě to nepřipadá v úvahu,“ svěřila se upřímně.

 

Zábava - další články

Doporučujeme