Prezidentští kandidáti pod palbou zvídavých otázek dětí. Babiš nezná planety, Nerudová předvedla skvělou angličtinu

17. prosince 2022·Zábava·Redakce

Andrej Babiš. (Foto: se souhlasem FTV Prima)

Opravdu s netradiční formou talk show přišla televize Prima. Ta divákům nedávno představila pořad K TABULI!, kde prezidentským kandidátům pokládají dotazy školáci. Někteří z nich se opravdu pořádně zapotili. Pojďme se podívat, jak to generálu Petru Pavlovi, Danuši Nerudové a Andreji Babišovi šlo.

Petr Pavel

Děti generála Petra Pavla rozhodně nešetřily. Zajímaly se například o to, co by chtěl v Česku změnit, jestli se někdy popral či v jaké funkci by se nacházel, kdyby v Československu nepadl komunistický režim. “To je strašně těžké určit,” reagoval generál. “Kdyby nepadl, tak bych nejspíš sloužil v amrádě dál,” dodal.

Také popsal, jak by bojoval s inflací v Česku a jak vnímá válku na Ukrajině. “Vrátil bych Rusy zpátky domů, protože tam patří. Rusko napadlo Ukrajinu… za ty škody, co způsobilo, by mělo dát Ukrajině náhradu,” uvedl a dodal, že Rusové si musí sami uvědomit, že prezident Vladimír Putin jim jen škodí. V závěru Pavla vyzkoušeli žáci z kreslení.

Danuše Nerudová

Prezidentské kandidátce Danuši Nerudové pokládali dotazy žáci od 5. do 9. třídy. Děti zajímalo, zda chodila ráda do školy, jaké měla známky či jaký byl její největší průšvih. Ten například nechtěla první Nerudová zmínit, ale nakonec se rozhodla, že půjde dnes už s vtipnou historkou ven. “Když jsme měli těsně před maturitou, tak jsme měli školu, u které byl park. My jsme byli v posledním patře, a to sahalo ke korunám stromu a my jsme po celém gymnáziu posbírali ruličky toaletního papíru a vyhazovali jsme je z okna a ruličky se samozřejmě po těch větvích rozvinuly až dolů. Takže začátkem května to venku vypadalo, že nasněžilo, protože všechny stromy byly obaleny toaletním papírem,” popsala.

Také je zajímalo, jaký byl její nejoblíbenější předmět, co by jako první ve funkci změnila. “Odstranila bych zátarasy na Pražském hradě. Aby dámy nemusely ukazovat kabelky, nestáli lidé ve frontě, než projdou detekčním rámem. Myslím si, že Pražský hrad patří všem a měl by být volně přístupný. Rozhodně bych tam nebydlela… Na Hrad má prezident chodit do práce,” sdělila. Na závěr u dětí výrazně zabodovala, když si s nimi popovídala v angličtině.

Andrej Babiš

Na facebooku začalo také kolovat video s kandidátem na Hrad Andrejem Babišem (ANO). Ze začátku bývalý premiér dostával dotazy typu, jaké je být miliardářem, jak by popsal sám sebe a čeho nejvíce lituje. Avšak poté se děti začaly ptát na fakta z literatury, zeměpisu, biologie či historie. V ten moment začal předseda hnutí ANO tápat a mezi jeho nejčastější odpověď bychom mohli zařadit slovo nevím. Nejen děti, ale i uživatele sociálních sítích tímto šokoval.

Nechyběla otázka, jestli bývalý premiér spolupracoval s STB. Na to Babiš odpoveděl jasně. “Já jsem s STB nespolupracoval, nic jsem nepodepsal… Je to nepravda, tisíckrát opakovaná a já vám rád dodám všechna usnesení soudu, a tam si to můžete přečíst.”

 

Zábava - další články

Doporučujeme