Ve Velké Británii šílenosti milují. Závod v nošení manželek se konal už popatnácté

9. dubna 2023·Zábava·Redakce

Závod v nošení manželek (Zdroj: Profimedia)

Ve Velké Británii mají o zábavu postaráno. Ve městečku Dorking v britském hrabství Surrey se už popatnácté konal závod v nošení manželek. Někteří berou to, že by muž měl nosit svou ženu na rukou jako metaforu, tady to ale myslí úplně vážně. Informaci uvedl web Novinky.cz.

Soutěžit se dá v lecčem. Existují soutěže v plazení dětí, kutálení se z kopce dolů, házením mobilem či čí dítě vydrží déle plakat. A ve Velké Británii takovou jednu bizardní soutěž mají. Ve městě Doring v hrabství Surrey se koná závod v nošení manželek. A už tradičně se stal jarním otvírákem.

Soutěží se v tom, který ze sezdaných párů nejrychleji proběhne 380 metrů dlouhou trať. Na ní je řada překážek, jako třeba dobrovolníci, kteří na soutěžící vylévají kýble z vodou. Nutno dodat, že se nemusí jednat jen o heterosexuální páry, soutěžit mohou i homosexuálové. Žena (nebo muž v případě gay párů) je nesena, musí být starší 18 let a musí vážit více než 50 kilo.

Vítězný pár pak získá odměnu 150 liber, tedy zhruba čtyři tisíce korun. Jestli si myslíte, že je to jen britská specialita, jste na odměnu. Na světě se totiž koná mistrovství světa v nošení manželek, které se pořádá v červnu ve Finsku. Britským zástupcem bude Vitautas Kirkliauskas se svou ženou Neringou. Pár, který pochází z Lotyšska, obhájil své loňské vítězství. 

Zábava - další články

Doporučujeme