Žena, která se bojí psů, si adoptovala psa, který se bojí lidí. Vycházejí spolu skvěle

17. dubna 2020·Zábava·Karolína Stránská

Uživatelka sdílela na sociální síti TikTok dojemný příběh adopce svého pejska. Ukazuje se, že láska je silnější než strach. Její video si během pár dnů vysloužilo více než 440 tisíc lajků.

51letá učitelka ze základní školy Teresa Hwang byla za svůj život dvakrát pokousána psem, což vyústilo ve strach ze všech psů po většinu jejího života. Dokud ovšem nepotkala psa jménem Boo z útulku, který se bál lidí. Bylo jasné, že se jedná o osudové setkání. Během pár let, co spolu žijí, museli učinit malé krůčky a za pomoci trpělivosti a lásky k sobě našli cestu a vytvořili přátelství, které nemá obdoby.

“Občas stále nemohu uvěřit tomu, že mám psa a že ho tak miluji. Říkám lidem, že je jako syn, kterého jsem nikdy neměla. Mám ho ráda pro to, jaký je, co vše musel v životě překonat,” řekla Teresa Hwang serveru Bored Panda.

“Celý svůj život jsem se bála psů. Pes mého kamaráda mě kousl do čela, když mi bylo 10, a znovu jsem byla pokousána, když mi bylo 20. Začala jsem mít fóbii ze psů. Když jsem viděla na chodníku psa na vodítku, přešla jsem na druhou stranu, nechtěla jsem si jít zaběhat a tak dále.”

Ačkoliv Theresin přítel chtěl psa už několik let, adoptovat si psa ji napadlo teprve před pár lety poté, co dva týdny hlídala pejska své sestry.

“Po hledání a prošetřování několika útulků jsme našli pejska jménem Patches, kterého jsme přejmenovali na Boo. Boo byl v útulcích asi šest měsíců, pocházel z Texasu. V jeho popisku stálo, že se nehodí do domácnosti, kde jsou děti, hodně hluku nebo aktivity, ale že skvěle vychází s jinými psy. Byl stydlivý a plachý, ale v milujícím domově měl potenciál,” uvádí Theresa.

Lidé se Theresy často ptají, zda překonala svou fóbii. “Svého psa se nebojím, i když štěká nebo vrčí. Okolo ostatních psů jsem ale stále nervózní, ale už se to lepší.”

Zábava - další články

Doporučujeme