Ženu v kostele pohoršila zrádná vitráž: Scéna z Bible vypadala jako něco docela jiného

29. listopadu 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Foto: Twitter

Při návštěvě kostela se věřící snaží oddávat hlavně vznešeným myšlenkám a hříchy nechat za jeho branami. Jedné ženě se to však nepodařilo - mohla za to zrádná vitráž, která původně zachycovala scénu z Bible po Ježíšově ukřižování. Umělcova technika ale zapříčinila, že místo toho vypadala jako scéna z filmu pro dospělé. 

Sprosté obrázky by dnes už člověk čekal skoro kdekoli, v kostele ale pořád ještě ne. Právě kostelní vitráž ale silně překvapila jednu věřící. Žena jménem Rosie si všimla, že scéna na jednom z oken nevypadá úplně tak, jak by člověk předpokládal.

Dílo mělo znázorňovat okamžik, kdy Marie drží na svém klíně Ježíšovo tělo po tom, co byl ukřižován. Kvůli originálnímu způsobu stínování to ale skoro vypadá, jako by ho místo za nohu držela za něco docela jiného.

“Co přesně… tady Marie drží ??” zeptala se žena na internetu a podělila se o snímek okna, které ji tak zarazilo. A lidé na internetu jí ihned dali za pravdu.

Diskuze pod obrázkem se brzy začala plnit vtípky a slovními hříčkami. “Ach bože. Nešťastné. Božský párek,” okomentovala například jedna žena. Další zase žertovala o tom, že Ježíš “povstal” a podle jiné byl “požehnaný”.

Brzy se také začaly rojit další podobné snímky a obrázky, které zachycují svaté v podivných pozicích. “Co to tady dělá Jan Křtitel?” ptal se muž jménem Will Trotman na Twitteru u fotografie, na které je další podobná vitráž.

Zábava - další články

Doporučujeme