Zbídačený kocourek nemohl otevřít oči. Když se vyléčil, všem vyrazil dech

15. ledna 2020·Články·Barbora Pisingerová

Foto: Boredpanda

Po internetu koluje příběh kocoura jménem Cotton (neboli Bavlna), který živořil na ulici. Naštěstí se dostal do dobrých rukou pracovníků záchranné stanice Animal Friends Project, kteří se o něj postarali a věnovali mu potřebnou lékařskou péči. Když po několika měsících poprvé otevřel oči, všechny ohromil.

Češi jsou bohužel zvyklí, že na svých ulicích vídají toulavých koček požehnaně. Některé z nich ale díkybohu mají to štěstí, dostanou se do dobrých rukou a získají potřebnou péči. Životnost koček na ulici u nás není velká – odhaduje se, že činí přibližně tři roky. Zdravé zvíře se v dobrých podmínkách přitom může dožít až 25 let.

Po internetu nyní koluje příběh amerického kocoura, který to štěstí měl a kterého se podařilo odchytit. Zvíře bylo opravdu hodně zbídačené a již na první pohled bylo zřejmé, že jeho zdravotní stav je velmi špatný. Bez pomoci by zřejmě brzy zemřel.

Kocour Cotton ale své šance naprosto využil a pořádně zabojoval. K lidem si rychle našel cestu a všichni ošetřovatelé brzy poznali, jak moc jim je za péči vděčný. Když pak po několika měsících poprvé mohl otevřít oči, dostalo se jim symbolické odměny.

Cotton má totiž každé oko jiné, jak se to někdy u bílých koček stává. Naprosto nádherná kukadla ale mohla vyniknout teprve tehdy, když se kočičák konečně uzdravil.

Nakonec pro Bavlňáčka všechno dopadlo dobře. Brzy našel milující domov a nyní žije jako s láskou opečovávaný domácí mazlík. Na život na ulici už si doufejme ani nevzpomene.

It looks like Cotton’s story was recently shared on a Facebook group ?. I have been getting more friend requests lately. I will try to post more photos of this sweet boy. ???

Zveřejnil(a) Animal Friends Project Inc. dne Úterý 14. ledna 2020

Články - další články

Doporučujeme