Žena se rozhodla vyrábět roušky s okénkem pro neslyšící. Poptávka je obrovská

29. května 2020·Články·Karolína Stránská

Po několika měsících nošení můžeme v klidu říci, že mnohým asi roušky už lezly na nervy. Pro většinu se však jednalo o zanedbatelné nepohodlí v porovnání s rizikem nákazy. Nicméně jsou i tací, kterým roušky brání v každodenním životě. Jsou mezi nimi například autisté, lidé s demencí a také neslyšící.

Zejména v případě neslyšících je na první pohled jasné, že roušky jim značně komplikují komunikaci s okolím. Nemohou totiž odezírat. Naštěstí se našli tací, kteří díky své kreativitě vymysleli, jak tuto překážku překonat. 42letá grafička Justine Bate z Manchesteru začala vyrábět roušky s plastovým okénkem, aby tak usnadnila život sobě i své 10leté dceři. Obě jsou neslyšící. Nicméně její výrobek se stal mnohem populárnějším, než by kdy čekala.

Když se s výrobkem pochlubila na sociální síti, byla zcela zavalena prosbami a objednávkami. Justine se původně obávala, že její dcera Teona nebude moci mluvit se svým kamarády ve škole, když nemůže odezírat. Nakonec ale Justine usnadňuje život mnoha rodinám, nejen té své.

Její 50letý manžel Carl, který je zároveň jejím pečovatelem, nosí částečně průhlednou roušku také. Jen 27. května prodala Justine 42 masek. Stojí zhruba 200 korun i s poštovným a podle manžela je nestačí vyrábět. O rouškytotiž nemají zájem pouze neslyšící, ale také rodiny s dětmi s autismem, kteří mohou mít reakci na lidi, kteří kolem nich nosí neprůhledné roušky. Jak manžel uvádí, Justine je velice transparentní, co se ochrany týče a své zákazníky vždy upozorňuje, že roušky neobsahují žádný filtr.

Články - další články

Doporučujeme