4 signály, kterými tělo naznačuje, že jste ve stresu a měli byste zpomalit

28. října 2019·Životní styl·Redakce

Jednou z nejhorších forem stresu je ten plíživý, který je přítomen každý den a my už ho ani nevnímáme. Ovšem naše tělo ho vnímá a je pod jeho vlivem.

Když se hrbíme, tělo nám to dá vědět bolestí zad. Pokud špatně jíme, bude nám zle od žaludku. Naše tělo moc dobře ví, co je pro něj nejlepší a dává nám to dá najevo. Na nás je, abychom se naučili chápat signály a následně se podle toho chovali.

Unavené svalstvo

Jestli se cítíte, jako byste předešlý den ušli pořádnou túru nebo si naložili v posilovně o dost víc, ale přitom se ani jedno z toho nestalo, může za to stres. Vaše tělo je připraveno k útoku nebo útěku a svaly jsou tak neustále aktivované a čekají na povel. Nemají šanci si odpočinout. V tomhle stavu není vhodné sportovat, mohli byste se akorát poranit. Raději si dopřejte horkou vanu nebo masáž.

Bolí vás hlava

Pokud máte pocit, že je vaše hlava stlačována ze všech stran, současně jste malátní, unavení a dělá vám problém přemýšlet i nad základními věcmi, je to zapříčiněno stresem. Ve výsledku jste tedy v bludném kruhu, kdy potřebujete stihnout milion věcí, ale nejste schopni podat výkon.

Padají vám vlasy

Když jste ve stresu dlouhodobě, projeví se to i na vaší kštici. Jedním z hlavních důvodů vypadávání vlasů je právě stres. Zvolněte, dopřejte si klid a stresu nedejte šanci, nenakládejte si toho tolik, do půl roku by se hustota vlasů měla zlepšit.

Časté nemoci

Vaše tělo a imunita je vlivem stresu oslabená. To znamená, že se vás chytne jakákoli nemoc takřka okamžitě. Kromě vitamínů, sportu a zdravé stravy je skvělou prevencí právě i dobrá psychická kondice. Pamatujte – jak na duši, tak na těle. Jak na těle, tak na duši.

Životní styl - další články

Doporučujeme