Chcete se stát úspěšnou ženou? Pak byste neměly plýtvat časem se zbytečnostmi jako je pomlouvání

7. března 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Úspěch je pro každého něco jiného. Nicméně nezáleží na tom, co znamená úspěch právě pro vás, pro každého platí, že existují zbytečné činnosti, které plýtvají naším časem a zdržují nás od dosažení toho, čeho dosáhnout chceme. Úspěšné ženy tohle ví lépe než kdokoliv jiný. Portál Hackspirits.cz přichází s několika takovými žrouty času a energie a my k nim přidali pár našich nenáviděných. Zbavte se těchto zlozvyků a vysněný úspěch budete mít na dosah.

Pomlouvání

Úspěšné ženy neztrácejí svůj čas pomlouváním ostatních. Pokud tedy nejste Gossip girl (Super Drbna) z populárního amerického seriálu, která si na pomlouvání založila živobytí a úspěch jí to rozhodně přineslo. Jinak se ale nikdy nestanete skutečně úspěšnou ženou, pokud strávíte notnou část pracovní doby povídáním si u kafe s kolegyněmi o někom, kdo má zrovna volno nebo není v kanceláři přítomen. Úspěšné ženy se soustředí pouze na pozitivní věci a soustředí se na svou práci a progres. To je totiž učiní úspěšnými.

Obklopování se lidmi, kteří stahují ke dnu

Úspěšné ženy ani nenapadne trávit čas s toxickými nebo zlými lidmi. Takoví lidé vyžadují spoustu energie a času, který můžeme vynaložit do plnění našich vlastních cílů. Snažte se obklopit lidmi, kteří jsou alespoň podobně cílevědomí jako vy a rozumí tomu, když se chce někdo věnovat budování svého úspěchu a zároveň vás v tom bude podporovat. Jen si vzpomeňte na osobu z vašeho života, se kterou jste si pak vždy vyčítali, že jste se nechali strhnout a zdržovat od své práce a svých cílů. Ačkoliv se může na první pohled jejich přítomnost zdát milá a přínosná, většinou půjde jen o řešení jejich problémů a záležitostí bez jakékoliv snahy oplatit vám vaši vloženou energii.

Zaměřování se na negativní věci

Úspěšné ženy se příliš neohlíží na minulost. Maximálně se poučí ze svých chyb a jdou dál. Moc dobře vědí, že zbytečné plácání se v minulosti, která stejně nejde změnit, je další ztráta času. Další zbytečnost, která sice automaticky svádí a je pro každého přirozená, ale umí jedině zdržovat od toho, co je skutečně důležité. Nikdy se nemůžete pohnout z místa, když budete neustále přemýšlet o tom, co jste udělali špatně, a co jste měli udělat jinak. Soustřeďte se pouze a jenom na budoucnost a na to, jaké vaše jednání v minulosti vedlo k pozitivním věcem. Pokračujte v nich a postupujte k úspěchu dál.

Nestát si za svým

Úspěšná žena nevyhledává hádky, ale také si umí stát za svým. Nebojí se říct, co si myslí. Úspěšná žena se charakterizuje tím, že nemění své přesvědčení, přestože je většina opačného názoru. Pokud ví, že má pravdu, neustoupí. Neznamená to, že jde proto do konfliktu. Samozřejmě vždy diplomaticky předloží své argumenty. Nenechá se zadupat do země jen proto, aby nemusela jít proti nikomu. Moc dobře ví, že když bude jednat slušně, jen hlupák to bude považovat za útok.

Vyžadování pozornost k podpoře svého ega

Tohle úspěšná žena opravdu nemá zapotřebí. Je sebevědomá sama o sobě už dostatečně, než aby na sebe neustále musela strhávat pozornost a snažila se zastínit a ušlápnout druhé. Nepotřebuje neustálé pochvaly od ostatních, úplně ji stačí její skutečný úspěch a pocit z dobře odvedené práce, bez cizího podpoření. Mnohem více ji potěší, když může ona sama pomoci ostatním v dosažení zase jejich cílů. Řídí se skutečným úspěchem, ne oceněním jejího úspěchu od ostatních.

Dělání si hlavy s hejtry

S úspěchem přichází závist ze strany ostatních a niky se nemůžete zavděčit nebo zalíbit každému. Čím úspěšnější jste, tím víc jste vidět a tím víc lidí má potřebu se o vás vyjadřovat. Že se najdou tací, kteří vás nekonstruktivně kritizují je naprosto přirozené a běžné. Nejdůležitější je nedělat si z toho hlavu. Úspěšná žena nikdy nenechá nikoho, aby ji svým názorem srazil na kolena. Zkrátka s nimi vůbec neztrácí čas. Nemají ani potřebu přesvědčovat je o tom, že se mýlí. Úspěšná žena ví, že to co dělá, dělá správně a dobře. Soustředí se jen na své sny a cíle.

Obviňování ostatních

Spoustu lidí má tendenci ze svých chyb obviňovat někoho jiného. Snaží si tak ulehčit sám před sebou. Bývají to lidé, kteří nikdy nedokáží uznat, že udělali chybu. A bývají to lidé, kteří nikdy nebudou úspěšní. Všichni děláme chyby nebo se mýlíme. Je to lidské. Pokud za to ale nikdy nepřevezmeme zodpovědnost a budeme vinu házet na někoho jiného, nebude to nikdy fungovat. Úspěšná žena dokáže přiznat, když udělá chybu, dokáže ji napravit a poučit se z ní.

Srovnávání se s ostatními

Každý je jiný, každý má jiné priority a sny. Naše cíle jsou rozdílné, a dokonce i když jsou stejné, nemají stejný deadline. Úspěšná žena samozřejmě umí přijímat kritiku a pracovat s ní, ale nikdy by se s nikým nesrovnávala. Jediný, s kým se může srovnávat, je její vlastní bývalé já. Pokud se bude neustále ohlížet kolem sebe a srovnávat se s ženou, která má zcela jiný život, jiné podmínky a jiné priority, nikdy nedosáhne svého vlastního úspěchu.

 

 

 

 

 

Životní styl - další články

Doporučujeme