Co mají milovníci koček společného? Tihle chlupáčci toho o vás prozradí víc, než si myslíte

14. srpna 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Kočky a psi se od sebe liší stejně tak jako jejich milovníci. Samozřejmě, že doma můžete mít zastoupena obě tato zvířátka a nemusí to hned znamenat, že máte rozpolcenou osobnost. Jenže ti opravdu zásadoví milovníci psů nebo koček se zkrátka nezapřou. Co tedy mají ti, co propadli kouzlu kočičích tlapiček, společného? To prozradil web Bety.cz.

Jste zvídaví

Podle studie psycholožky Denise Guastello jsou majitelé koček od přírody zvídaví a prahnou po informacích. Ostatně podobně jako jejich kočičí miláčci.

Jste volnomyšlenkář

Majitelé koček jsou podle již zmíněné Denise Guastello otevření novým věcem a názorům. Občas ovšem mohou mít potíže s autoritami a některými pravidly, která si pak mírně přizpůsobují tak, aby jim vyhovovala.

Citlivky

Dále Denise tvrdí, že kočkomilové bývají citliví a nemají problém s tím dávat emoce najevo. Zároveň umí být neuvěřitelně empatičtí. Takže sice jsou schopni celou noc probrečet do kočičího kožíšku, když ale budete potřebovat, s radostí vám nabídnou rameno k vyplakání.

Introverti

Pes vs. kočka, extrovert vs. introvert. Stejně tak jako tito mazlíčci se dělí na introverty a extroverty, tak i jejich majitelé. Majitelům koček nedělá problém být doma sám, naopak se jim příliš nelíbí být někde, kde je hodně lidí, které neznají.

Jsou knihomolové

Studie britské univerzity ukázala, že většina majitelů koček patří mezi knihomoly. Nejen že oproti pejskařům rádi čtou knížky, celkově rádi studují a je mezi nimi mnohem více vysokoškoláků.

Kočičí kreativita

Z výzkumu psychologa Sama Goslinga vyplynulo, že milovníci koček jsou mnohem kreativnější než majitelé ostatních domácích mazlíčků. Většina z nich se také věnuje kreativnímu zaměstnání.

Jste úzkostný člověk

Podle studie Texaské univerzity se ukázalo, že majitelé koček jsou o 12 % neurotičtější ve srovnání s milovníky psů. Častěji tak podléhají úzkostem. Nicméně právě kočka jim může být v této situaci velmi nápomocna. Dokáže totiž snižovat hladinu stresových hormonů u člověka.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme