Co udělat se starým dětským oblečením? Vyrobte si vzpomínkovou deku

11. července 2021·Životní styl·Barbora Pisingerová

Foto: se souhlasem / Instagram @mipty_and_spud

Pokud máte doma tašku nebo krabici s milovaným oblečením po dětech, kterého se neumíte vzdát, pokračujte ve čtení. Britská máma Lindsay totiž přišla se skvělým nápadem, jak si oblečení schovat a zároveň mu dát skutečné využití. Z oděvů šije rodičům a dětem památeční deky.

Taky se vám zdá, že vaše děti nějak rychle rostou? Člověk se ani neohlédne a už jsou oděvy jeho ratolestím malé. Jistě se najednou lidé, kteří i ty nejzamilovanější kousky nelítostně posílají dále do světa, řada dalších rodičů na to ale to srdce tak úplně nemá a končí pak s taškami nebo krabicemi ukrytými v úložných prostorech.

Pokud mezi ně patříte i vy, možná vás osloví nápad jedné šikovné mámy z anglického Bristolu, která z dětských svršků začala šít památeční deky. Přišla tak s geniálním způsobem, jak se k oblíbeným dětským kouskům opět přitulit a nevyužité věci ze skříně přeměnila na něco skutečně praktického.

View this post on Instagram

A post shared by Rosie (@mipty_and_spud)

Veselé pokrývky nakonec kromě rodičů ocení i samy děti. “Když vytvářím památeční deky, snažím se využít všechny detaily – roztomilé kapsičky, mašličky, detaily u výstřihů. Ke každé přistupuji, jako bych ji vytvářela pro sebe, a přemýšlím nad tím, které části by mohly v rodině vzbudit nostalgii a vyvolat vzpomínky,” uvedla Lindsay na svém intagramovém profilu. Ačkoli sama sídlí až v daleké Anglii, zajímavý nápad může klidně posloužit jako inspirace pro ostatní. Konec konců, šikovných švadlenek máme celou řadu i u nás.

Životní styl - další články

Doporučujeme