Mladou sestřičku trápily bolesti hrudníku a nafouklé břicho. Důvod všechny překvapil

23. listopadu 2019·Životní styl·Barbora Pisingerová

Zdravotní sestra Georgia McLennan (24) z Austrálie si v již velmi mladém věku musela vyslechnout šokující diagnózu. Mladu ženu trápily bolesti hrudníku a postupně to bylo čím dál horší. Když ale navštívila lékaře, dlouho nemohli přijít na to, o co jde.

Georgii McLennan trápily bolesti hrudníku již na Silvestra 2016 a postupně se zhoršovaly. Lékaři dlouho nemohli přijít na to, o co jde. Zabralo to tři měsíce pravidelných návštěv a občas musela žena k doktorovi třeba i několikrát týdně. Už se zdálo, že původ bolesti je nejspíš psychický, když odborníky napadlo vyzkoušet pozitronovou emisní tomografii (PET).

Měla jsem takové bolesti, že jsem k lékaři chodila obvykle jednou nebo dvakrát týdně. Dostalo se to do takového bodu, kdy se zeptal, jestli to nemůže být jen v mé hlavě,” svěřila se McLennan britskému deníku The Sun. Vyšetření však prokázalo tragickou skutečnost – mladá žena měla tělo doslova prožrané rakovinnou, vnitřek jejího těla byl posetý nádory. “Později jsem zjistila, že si lékaři mysleli, že ještě ten víkend zemřu,” prozradila zdravotní sestřička.

View this post on Instagram

2K17 was an amazing year but my New Years resolution is to not get cancer again ??‍♀️ #newyear #fuckcancer

A post shared by Georgia Mclennan (@georgialillym) on

Georgie McLennan diagnostikovali vzácnou formu rakovinového onemocnění, tzv. Burkittův lymfom. Jedná se o nemoc, která napadá bílé krvinky, konkrétně B-lymfocyty. Nádory se obvykle tvoří v oblasti dolní čelisti, uzlin nebo břicha.

Mladá žena svou diagnózou šokovala i samotné lékaře. Nikdo prý nečekal, že za jejími problémy bude právě lymfom. Nevykazovala žádné typické příznaky, jako jsou ztráta hmotnosti, vyrážky na kůži, zvracení, horečky nebo noční pocení. Georgie se pouze nafouklo břicho tak, že vypadala jako těhotná.

Georgia absolvovala mnoho chemoterapií a deset speciálních injekcí do páteře. Jak se zdá, nyní se zotavuje a ona sama věří, že všechno bude dobré. “Moje tělo bylo zaplavené nádory, lékaři vůbec nechápali, že ještě žiji,” vzpomíná Georgia, která je šťastná, že se vůbec dožila čtyřiadvacátých narozenin.

O své nemoci se rozhodla veřejně mluvit bez ostychu a naprosto otevřeně. Chtěla by tím k diagnóze přitáhnout více pozornosti, protože toto vzácné onemocnění postihuje zejména děti a mladé lidi a moc se o něm neví. Včasné rozpoznání nemoci přitom může zachránit pacientovi život.

Životní styl - další články

Doporučujeme