Fotografka procestovala svět, aby se setkala se všemi lidmi, co má na Facebooku

9. července 2017·Životní styl·Redakce

Tanja Hollander, Reprofoto Facebook

Jak dobře znáte své přátele na Facebooku? A znáte je skutečně všechny, nebo jste si do soukromí pustili i úplně cizí lidi? Fotografka Tanja Hollander se rozhodla podniknout cestu za všemi lidmi, které má v přátelích na sociální síti. Trvalo jí to pět let a procestovala kvůli tomu čtyři kontinenty.

Na Silvestra 2010 Američanka dostala nápad, jehož realizace nakonec trvala pět dlouhých let a na jeho konci byl projekt s názvem Jsi opravdu můj přítel? a zároveň dokumentární snímek.

Tanja navštívila 626 přátel z Facebooku z celkových 678. Projela kvůli tomu čtyři kontinenty, navštívila dvanáct zemí, třiačtyřicet amerických států a více jak čtyři stovky domovů. Celou cestu dokumentovala a se snímky zveřejňovala na Facebooku a Instagramu.

“Není žádný rozdíl mezi online a offline kamarády. Některé vídám častěji, jiné znám jenom online. Neznamená to však, že jsou mi bližší právě ti, které vidím třeba každý den. Sociální sítě jsou jenom jiným způsobem komunikace,” konstatovala fotografka v jednom z rozhovorů.

Kdyby se na cestu vydala teď, měla by to už o něco složitější. Na Facebooku má totiž v tuhle chvíli 1640 přátel.

Životní styl - další články

Doporučujeme