I v létě na mazlíčky číhají kdejaké nástrahy. Na tyto tři rozhodně dejte pozor

18. července 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Depositphotos)

Léto je v plném proudu a užívají si ho nejen lidé, ale i naši čtyřnozí mazlíčci. Věděli jste, že na ně kromě úmorného vedra čeká i další nebezpečí? Časopis Chvilka pro tebe přišel se třemi zásadními věcmi, které byste u psů a koček neměli podcenit.

Komáři a parazité

Pokud jste si mysleli, že komár skrze srst vašeho zvířecího miláčka nepronikne, tak jste se mýlili. Klíště, komár i blecha rozhodně nemají problém sát krev ze psí a kočičí kůže. Mohou se ale i fatálně podepsat na jejich zdraví. Proto pokud se chystáte s vaším čtyřnohým kamarádem někam do přírody, tak se s veterinářem nezapomeňte poradit o antiparazitických přípravcích. Velmi praktické jsou například antiparazitické obojky, které se aplikují jednou za měsíc.

Pozor na kaluže

Ani u psů bychom neměli v létě podceňovat pitný režim. Za den by měl vypít ideálně 50 ml vody na každé kilo své váhy. Dokonce do granulí se doporučuje dát trochu vody. Také na procházky nezapomeňte vzít vodu s sebou, aby váš miláček nepil vodu z kaluží a rybníků, která je nečistá. I zde číhá totiž nebezpečí v podobě sinic či parazitů, které mohou vyvolat nepříjemné žaludeční problémy. Ani mořskou vodu psa nenechejte pít, jelikož ta má projímavé účinky.

Zkažené jídlo

V létě je horko a tudíž některá jídla podléhají dřívější zkáze. Proto dejte pozor, aby maso, které chcete vašemu čtyřnohému miláčkovi dopřát, nebylo zkažené. Také u granulí si dejte pozor a nenechávejte je dlouho v otevřeném pytli v místnosti, kde je teplota vyšší než 25 stupňů. V příliš teplém počasí totiž granule žluknou a zvířata pak trpí často zažívacími potížemi.

Životní styl - další články

Doporučujeme