Je vám pořád zima? Tohle by mohl být důvod proč

16. ledna 2020·Životní styl·Barbora Pisingerová

Zdroj: Shutterstock

Všichni okolo jsou v pohodě, ale vy věčně klepete kosu? Máte chodidla jako dva kusy ledu a věčně zmrzlé ruce? Možná se vás týká některý z těchto problémů!

Příliš málo tuku

Irská lékařka Holly Phillips varuje, že pokud máte v těle příliš málo tuku, můžete trpět zimomřivostí a snadno se nachladit. Tuk totiž tělo izoluje a zahřívá. Potíže mohou být také při nedostatku správných živit. Metabolismus v takovém případě nezvládá vytvořit dostatek tělesného tepla. Zkuste zařadit do svého jídelníčku více bílkovin a proteinů.

Nekvalitní spánek

Podobně jako u celé řady dalších potíží, může i za tímto stát vaše nevyspalost. Nejde však jen o počet prospaných hodin, ale hlavně o kvalitu. Nekvalitní spánek může způsobovat například stres. Tělu je potom větší zima, protože je vyčerpané. Pomoct by vám mohlo usínat pravidelně ve stejnou dobu. Zkuste si navíc před spaním dávat teplou vanu, která vašemu tělu pomůže připravit se na říši snů.

Málo cvičíte

Podle odborníků bývají zimomřiví často lidí, kteří se dostatečně nevěnují fyzickým aktivitám. Zkuste si alespoň třikrát týdně na dvacet minutek zacvičit. Zkřehlé prsty a zledovatělá chodidla totiž dost dobře mohou být výsledkem nedostatečného prokrvení vašeho těla. Lehké cvičení vám krev rozproudí a nažene ji na správná místa.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme