Jedno Mona Lisa latté, prosím! Barista vytváří NEUVĚŘITELNÁ díla z kávy

26. srpna 2017·Životní styl·Karolína Stránská

Myslíte si, že latté art je už přežitek? To jste asi ještě neviděli, co z mléčné pěny tvoří tenhle barista. Za pomoci speciální barevné polevy totiž vytváří v šálcích umělecká díla hodná světových galerií.

“Káva je pro mě pohádkovou říší,” sdělil Lee Gang-bin deníku CNN. “Pomáhá mi vyjádřit, co přesně cítím a realizuji tak své sny. Lidé, kteří se uměním latté zabývají, většinou vidí jen černou a bílou barvu. Já chci limit barev prolomit.”

Kromě klasických obrazů, Hvězdnou nocí od Van Gogha počínaje, Výkřikem od Muncha konče, barista tvoří také na přání zákazníků. Někteří tak už ve svém ranním šálku nalezli i Malého prince. I přes obdivuhodný umělecký talent je pro Korejce nejdůležitější to, aby se káva stále dala pít.

“Mým pravidlem je neservírovat kávu, kterou lidé nemohou vypít. Obrazy tvořím jen na ledové kávě, horká by během práce vystydla a nechci, aby lidem chutnala jinak.”

Jedna kofeinová kreace vás přijde v přepočtu na 120 korun a vzhledem k tomu, že každá trvá baristovi zhruba hodinu, stihne jen tři takové objednávky denně.

Životní styl - další články

Doporučujeme