Kdo se snaží být dokonalý, vytváří zároveň nedokonalost, být dokonalý nemá řešení

26. září 2023·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto. (Zdroj: Depositphotos)

Touhu být dokonalý má v sobě každý z nás. Nutno ale dodat, že ruku v ruce s dokonalostí jde i nedokonalost. Jak se sebepřijmout a proč je to důležité? Podcast Kartářka Blanka si můžete poslechnout na Youradiotalk.

Sebepřijetí je energie třetí čakry a týká se emocí a ega. „Jsou to emoce, které vysíláme my sami. Pohled na nás nás má motivovat k posunu vpřed a nemá nás děsit a nepřijímat sebe samotné. To, jak se vidíme, jsou programy, které jsme si sami vytvořili nebo nám je vnutil někdo jiný. Máme v sobě dokonalost i dokonalost. Kdo se snaží být dokonalý, vytváří zároveň nedokonalost, být dokonalý nemá řešení,” říká Blanka a dodává, že bez smutných věcí nebudou ty hezké. „Je důležité se přijímat takový, jací jsme. Už v dětství je na nás vytvářen tlak v dokonalosti od rodičů, kteří se dětmi chtějí chlubit. To můžeme, ale tím, co dítě dokázalo svojí pílí a rozvojem svého nadání.

Nedokonalost je v rozmanitosti

Blanka velmi odsuzuje ty, kdo vymyslel soutěže krásy u dětí. „Jak někdo může posuzovat krásu a dokonalost a ještě u dětí. Dokonalost neexistuje a krása je všude okolo nás. Nedokonalost je v rozmanitosti a každé dítě je krásné svou čistotou,” vysvětluje kartářka. Podle ní lidé, kteří se ženou za dokonalostí, nakonec zůstanou sami, protože si myslí, že jim nikdo nesahá ani po kotníky a nikdo s nimi pak nevydrží. Krása se navíc nedá posoudit, protože pro každého je krása něco jiného. A pokud se chceme sebepřijmout, začít bychom měli hlavně u sebe. „Důležité není, jestli jsme malí, velcí nebo tlustí, ale jestli jsem moudrý nebo hloupí.

K životu patří vrásky i šediny. „Je potřeba se přijmout a neposlouchat hloupí lidi, kteří se smějí za to, jak vypadáme. Mě se smáli na škole, že mám velká prsa, ale já jsem si z toho nikdy nic dělala. Bylo to tím, protože doma bylo všechno v pořádku, rodiče mi nepoškozovali vnitřní dítě a zvládla jsem to,” usmívá se kartářka s tím, že je důležité děti chválit. „Pochvala může být motivace,” zakončuje Blanka. Podcast Kartářka Blanka můžete slyšet na platformě Youradio Talk

 

Životní styl - další články

Doporučujeme