Která znamení zvěrokruhu jsou těmi nejlepšími šéfy? Ne každý na to má vlohy

24. prosince 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Zatímco dobrý šéf vás může motivovat ke skvělým výkonům a dát vám pocit úspěšnosti, špatný vůdce lehce způsobí, že se budete cítit jako neschopná a nekompetentní osoba. Právě znamení zvěrokruhu podle astrologie ovlivňují to, jaký by člověk mohl jako šéf být. Mezi dvanácti znameními je šest, z nichž se rodí opravdu nejlepší nadřízení. Máte nad sebou někoho takového? Informuje o tom web Dáma.

Beran

Lidé narození v tomto znamení zvěrokruhu se snaží ze všech sil, aby z nich byli šéfové. Věří v to, že práce se musí dobře promyslet, a jako šéfové své podřízené podporují. Pokud máte šéfa, který bere na vědomí vaše stížnosti bez jakékoli zábrany a nemstí se, je vysoká pravděpodobnost, že je to právě Beran. Na takového šéfa můžete udělat dojem pouze tím, že budete dobře informovaní a nabídnete mu co nejvíc kreativních nápadů. Čím víc, tím líp. Pokud jsou vaše znalosti a nápady dobré, buďte si jisti, že to na šéfa Berana udělá silný dojem.

Lev

Lvi jsou zábavní šéfové, ale zároveň jsou ve své roli velmi nestálí. Jejich chápání různých lidí se v různých situacích liší. Někdy mohou být sladcí jako cukr, ale v příštím okamžiku by vás nejraději rozšlápli jako mravence. To ale neznamená, že nejsou dobří šéfové. Navzdory temperamentním výkyvům nálady mohou být velmi chápající. Pokud na ně chcete udělat dojem, pak dokonalým smyslem pro humor. Všechny vaše informace a žádosti (třeba i o zvýšení platu) zabalené v humoru budou lépe přijaty.

Váhy

Šéfové ve znamení Vah jsou vždy skvělí týmoví hráči. Pokud řídí tým, každý člen tohoto týmu má někdy pocit, že je i on sám šéfem. Váhy, ani jako šéfové, nevěří v bossing (šikana ze strany nadřízených). Jsou velmi povzbudivé a věnují individuální pozornost všem pracovně mladším kolegům. Jsou nejlepšími šéfy především proto, že všechny své podřízené tlačí k tomu, aby pracovali co nejlépe, ale poskytují jim zároveň přiměřenou svobodu. Na takového šéfa uděláte dojem tím, že budete tvrdě pracovat a předvedete mu, co opravdu umíte.

Štír

Štíři jsou extrémně pracovití lidé a to samé očekávají od svých mladších kolegů. Nevybírají si jednoduchou cestu do vedoucí pozice, ve skutečnosti se ponoří hluboko do svých profesionálních povinností a snaží se předvést všem kolem, že na to mají. V práci primárně pracují a moc si nepovídají s kolegy. Práce pro ně není žádná zábava ani hra. Na šéfa narozeného v tomto znamení můžete zapůsobit pouze prací a nikdy ne zbytečnými řečmi. No, možná si ještě šplhnete, když jim občas přinesete zákusek.

Střelec

Jsou to dobří šéfové, ale často je ovládají emoce. Nejsou to tedy stoprocentně nejlepší šéfové, ale dobří jsou. Protože jsou velmi vášniví, nezůstávají zavření jen v kolonce s názvem „práce“. Jejich práce vždy zasahuje taky do jejich osobního prostoru. Jsou celkem dobří v rozhodování a mohou být vzorem pro spoustu svých podřízených. Také dokážou velmi rychle odhadnout druhé a rychle s nimi taky skoncovat, pokud jim něco nevoní. Abyste na ně udělali dojem, musíte k nim přistupovat především emocionálně.

Kozoroh

Kozorozi mají velmi intenzivní pracovní styl. Jsou to vlastně workoholici, kteří pracují tak tvrdě, že nemají v práci ani žádnou přestávku. Zdá se, že nemají žádné volno ani o víkendu. Kozorozi se ve skutečnosti jako šéfové už narodili. Abyste s nimi vycházeli dobře, musíte hlavně odvádět maximum ve své práci a neustále se vzdělávat a učit novým věcem. Dojem na ně musí udělat vaše výkony, nikoli vaše osoba. Pohrdají taky hloupostí a lenivostí, milují chytré kolegy a zaměstnance. Pokud takoví nejsou, bývají velmi často arogantní.

Životní styl - další články

Doporučujeme