Máte ještě starý mobil? Na internetu za něj můžete dostat i desetitisíce!

7. prosince 2016·Životní styl·Redakce

Pokud jste už vyhodili všechny vaše staré telefony, možná si teď položíte hlavu smutně do dlaní. Na internetových aukcích se totiž některé typy dají prodat za neskutečné částky!

Například jeden z opravdu prvních mobilních telefonů Motorola DynaTAC 8000x někdo na intertnetovém portálu eBay prodává za neuvěřitelných dva a půl tisíce liber, to je v přepočtu  80 tisíc korun! A podobný, ovšem zřejmě v horším stavu, se už i za polovinu částky prodal. Tenhle telefon je totiž opravdová rarita. Vyroben byl už v roce 1984 a proslavil jej Michael Douglas ve filmu Wall Street. 

Je ovšem vysoce nepravděpodobné, že někdo v Česku tento telefon vlastnil či vlastní. Stejně jako vůbec první telefon firmy Nokia, typ Mobira Talkman. Ten je ještě o tři roky starší a na eBayi za něj můžete dostat i přes 20 tisíc korun. Takovéto raritky jsou samozřejmě vysoce ceněné, ale záleží také na míře opotřebení. 

Ovšem i s obyčejnějšími typy telefonů si můžete vydělat slušné peníze. Například taková Nokia 3310 by se určitě někde v zastrčených šuplících našla u řady z vás. A na internetu za ní můžete dostat  mezi 500-1800 korunami. Podobné je to u Nokia 9000 Communicator nebo Sony Ericcson W880i.

Ještě více si polepšíte, pokud objevíte telefony Nokia N95 (1800-2800 korun) nebo Motorola StarTAC (900-3100 korun). A jeden z prvních inteligentních smartphonů, oblíbený Apple iPhone 2G, se dá zpeněžit až za 30 tisíc korun!

To není špatné za téměř deset let starý telefon, co říkáte?

FOTO: eBay

Životní styl - další články

Doporučujeme