Muž nechal v autě peníze a nezavřel okýnko. Všiml si ho bezdomovec, jeho reakce dojala tisíce lidí

17. prosince 2017·Životní styl·Redakce

Foto: Facebook

Dobrosrdečný James John McGeown si náhodou všiml auta Johna McMonagleho se staženými okýnky. Na sedadlech byla taška, ve které se nacházelo 450 liber (asi 13 tisíc korun). Místo toho, aby tašku vzal a užil si nečekaně nabytého bohatství, se rozhodl čekat dvě hodiny v dešti na majitele vozu.

Dvě hodiny čekal v ukrutném lijáku, majitel k autu však stále nepřicházel. James proto vzal tašku s penězi a odnesl ji do nedaleké advokátní kanceláře, kde celou situaci vysvětlil.

Recepční následně zavolala na policii, aby oznámila, že má tašku u sebe a hlídá ji. Když se John McMonagle vrátil ke svému autu, byl v šoku. Jeho vůz byl obklíčený policisty. Ti ho následně informovali, že je jeho taška v pořádku na recepci advokátní kanceláře.

John neváhal a o svůj příběh se podělil na Facebooku. Na reakci veřejnosti nemusel čekat dlouho.

“Prosím, čtěte a sdílejte tuto fotografii. Jméno tohoto bezdomovce je James John McGeown. Teď vám všem vyrazím dech. Byl jsem v Glasgow a když jsem se vracel k vozu, viděl jsem, že u něho stojí policisté. Když jsem si promluvil s  jedním z nich, informoval mě o tom, že jsem si nechal jedno okno stáhnuté a v autě tak byla vidět taška mojí kolegyně Alishi. Bylo jasně vidět, že v ní je 400 liber. Dalších 50 liber jsem měl v přihrádce. Bezdomovec James moje auto chránil, aby do něj nikdo nevlezl. Dvě hodiny stál v mrznoucím dešti a poté tašku odnesl na recepci,” rozepsal se John na sociální síti.

Please read and share the man in this photograph is homeless his name is James John McGeown I'm now about to take your…

Zveřejnil(a) John McMonagle dne 14. prosinec 2017

Na Johnův příspěvek na sociální sítí reagovaly tisíce lidí. Některé příběhy nám vženou slzičku do oka a vrátí nám víru v lidskost jako takovou. Ani bezdomovec James nakonec nepřišel zkrátka, John mu daroval nějaké peníze, chce mu koupit teplé boty a spacák, navíc pro něho pořádá sbírku prostřednictvím stránky Gofundme.com.

Životní styl - další články

Doporučujeme