Jedlá soda pomůže s péčí o psa nebo kočku. Prozradíme vám jak

30. srpna 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Každá správná hospodyňka má doma jedlou sodu a každá správná hospodyňka moc dobře ví, k čemu všemu se může tento malý zázrak hodit. My vám s webem Můj Chlupáč přinášíme tipy na to, jak jedlou sobu využít při péči o domácí mazlíčky. Možná budete překvapeni, na kolik způsobů se vám bude hodit.

Domácí šampon pro psy

I ženy velice rády ocení komfort, který jim suchý šampon nabízí. Nemusejí si mýt hlavu každý den nebo obden a obzvlášť, když máme na spěch nebo jsme unavené, to velice uvítáme. Stejně tak můžeme použít jedlou sodu jako suchý šampon pro psy.

Žádný boj s mazlíkem, který koupání nemá rád, žádná potopa v koupelně… Jednoduše prsty vetřete jedlou sodu co nejvíce do srsti a poté psa pořádně vykartáčujte. Nepříjemný pach zmizí a psí srst bude navíc lesklá a čistá.

Čištění zvířecích oušek

Zrovna uši bývají u těchto mazlíčků velký problém. Pokud si je drbou častěji, než je zvykem, není něco v pořádku a je potřeba je jednou za čas vyčistit. Smíchejte teplou vodu se lžičkou jedlé sody, namočte do roztoku vatičku a uši důkladně vyčistěte. Pokud to nepomůže, vezměte mazlíka k veterináři.

View this post on Instagram

A post shared by 🐕🐾のの&Guri🐈🐾+MOMO (@yukimomon)

Rozlučte se se zápachem z kočičího záchodu

Kočičí záchod zkrátka nevoní po fialkách. Někdo to řeší předraženými navoněnými stelivy. Bohatě ale stačí buď nasypat jedlou sodu pod obyčejné stelivo, nebo ho přímo se stelivem smíchat. Kočičce nijak neublíží a zápach pohltí.

Odpudí nezvané hosty

Jedlá soda odpuzuje hmyz a jiné nepříjemné potvůrky, které rády navštěvují misku vašeho mazlíčka. Pokud pes nebo kočka hodují venku, je dobré nasypat kolem jejich jídla jedlou sodu. Nezvaní hosté tak misku obejdou obloukem a vašemu zvířátku nijak neublíží, i kdyby ji třeba pozřelo. I když, proč by to dělalo? Jedlá soda není chutná.

Životní styl - další články

Doporučujeme