Muž se setkal se svou zesnulou manželkou prostřednictvím virtuální reality. Žena mu na rozloučenou věnovala poslední tanec

6. února 2021·Životní styl·Lenka Skrzeczkova

Muž se s mrtvou ženou setkal pomocí virtuální reality. (Foto: YouTube MBClife Reprofoto)

Jednapadesátiletý jihokorejský muž, Kim Jung-soo, zažil nejdojemnější okamžik ve svém životě. Pořad I Met You na stanici MBC mu umožnil se pomocí virtuální reality, setkat se svou zesnulou manželkou. Otec zůstal sám s pěti dětmi a pro celou rodinu byla tato chvíle šťastným, ale i bolestivým okamžikem. Informoval o tom server Ladbible.com.

Kim Jung-soo svou ženu miloval nadevše, proto mu setkání jedna z jeho nestarších dcer zprostředkovala. “Občas ji políbil při práci, při jídle nebo při sledování televize,” popsala pro dokument dcera Jong-yun.

Také o ní pečoval do poslední chvíle. “I když byla moje matka nemocná a ztratila vlasy, můj otec řekl, že je hezká, a nosil ji kolem,” dodala dcera.

Setkání proběhlo ve virtuálním domě, jakmile tam svou zesnulou ženu Kim spatřil, tak se rozplakal. Také se jí zeptal, zda ji už nic nebolí a na závěr si společně zatancovali.

Vysněné setkání se připravovalo celých šest měsíců. Postupně se vytvářely pohyby, gesta. Vybíral se i hlas, který se manželce Kima musel, co nejvíce podobat.

Není to ale první setkání, které má jihokorejská stanice na svědomí. Před časem se prostřednictvím virtuální reality setkala maminka s mrtvou dcerkou Na-Yeon (7). Tvůrci ji umožnili oslavit společně narozeniny a na závěr se naposledy rozloučit.

Životní styl - další články

Doporučujeme