Nebojte se svým dětem pořídit domácího mazlíčka. Má to spoustu výhod

29. srpna 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Máte doma dítko toužící po domácím mazlíčkovi, ale vy si stále nejste jistí, jestli je to dobrý nápad? Jestli se o něj bude opravdu starat tak, jak v dopisech pro Ježíška slibuje, a zda nezůstane veškerá práce na vás? Dítě, které vyrůstá se psem, kočkou či jiným mazlíkem, se skvěle naučí, jak se o takového tvorečka stara, což vede k větší zodpovědnosti a lásce. Informuje o tom web Můj Chlupáč.

Naučí je to zodpovědnosti

O každé zvířátko se člověk musí postarat. Pes potřebuje vyvenčit, kočce se musí vyčistit záchod, morčeti je potřeba měnit podestýlku. Pokud budete dbát na to, aby tyto úkoly vaše dítě plnilo, naučí je to zodpovědnosti. Samozřejmě je potřeba dítě kontrolovat, zda si počíná správně a nenechá chudáka mazlíka vyhladovět.

Bude to jeho nový koníček

Každé dítě by mělo mít nějaké koníčky. A se zvířátky to půjde jedna radost. Pejska může učit poslušnosti, papouška může naučit mluvit, kočce může vyrábět nejrůznější hračky a hlavolamy. Některé děti aktivitě s mazlíčekem tak propadnou, že budou mít třeba zájem přihlásit se do nějakého kroužku, kde svou lásku ke zvířátku budou moci sdílet ostatními.

Pohyb je pro děti důležitý

Neplatí to pro každé zvíře, ale se psem se pojí i zdravější životní styl, protože s ním dítě bude chodit na procházky, bude si s ním hrát, nebo mu bude házet balón. Dítě sedící věčně u počítače je těžké přimět k nějaké aktivitě, pes se však jen tak odbýt nenechá.

Je to kámoš

Občas je pro děti těžké najít si kamarády. Se zvířecím kámošem však jdete na jistotu. Domácí mazlíčci jsou skvělými společníky pro pomazlení, pro naslouchání dětských problémů, a především se vždy jedná o pravou a nesoudící lásku.

Pokud si ještě stále nejste jistí, zda vaše dítě o mazlíčka skutečně stojí a bude se o něj starat, vyzkoušejte ho. Kupte vodítko, které pověsíte v předsíni na věšák. Dítě bude mít za úkol každý den vstát a s vodítkem alespoň obejít ulici. Pokud to vydrží vámi stanovenou dobu, je jasné, že je pro to, abyste mu zvířátko pořídili, ochotný udělat všechno.

Životní styl - další články

Doporučujeme