Nedaří se vám zhubnout? Zkuste se řídit tím, kde se vám ukládá tuk

6. října 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Pokud přibíráte po celém těle rovnoměrně, patříte k výjimkám. Většině žen se usazuje tuk převážně na jednom místě a jen v určitých partiích. Záleží na genetice, ale také na životním stylu. Zjistěte, v čem děláte chybu, a zaměřte se na to, na co správně máte. Poradí s tím web dama.cz.

Celé tělo, hlavně v horní polovině

Pokud přibíráte převážně v horní části těla, přijímáte příliš mnoho kalorií a převážně cukrů. Tady musíte omezit sacharidy. A důležitý je také pohyb. Pro začátek klidně jen choďte půl hodiny svižnou chůzí.

Okolo pasu

Ukládá-li se vám tuk především okolo břicha a v pase, nejspíš stres často zajídáte. Dáte si něco sladkého, chipsy, které vám zvednou náladu nebo sklenka vína na smutek. Pokuste se najít jiný způsob, jak se vypořádat s úzkostí. Uvidíte, že pak nebudete mít tolik potřebu jíst a pít nezdravě.

Oblast hýždí

Zde to může být způsobeno sedavým zaměstnáním, příliš mnoho lepku, málo pohybu. Zkuste omezit pečivo a těstoviny, vynechejte alkohol a více se hýbejte.

Bříško

Pokud máte největší problém v přední části břicha, zvyšte příjem bílkovin a omezte tuky. Snažte se vhodným cvičením posílit břišní stěnu. Zapomeňte na kouření, které by vám mimo jiné mohlo způsobovat potíže s dýcháním.

Dolní část těla – nohy

Pokud máte tento problém, bude to způsobeno geneticky. proto by bylo dobré konzultovat jídelníček s výživovým poradcem, protože bez správného stravování se tuků nezbavíte. A všechny schody, které se vám postaví do cesty, vyšlápněte.

Životní styl - další články

Doporučujeme