Pandemie je přivedla k přátelství: Seniorka si dopisuje s mladším studentem

13. dubna 2021·Životní styl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Netradiční přátelství, které vzniklo díky pandemii. Francouzka Jacqueline Toulová (98) a Brit Elliot Bellman (20) si půl roku dopisují přes chatovací aplikaci. Virtuální přátelé mají mezi sebou věkový rozdíl 78 let. Informoval o tom server New York Post.

Přátelství vzniklo díky programu Shareami, které propojuje staré lidi s cizojazyčnými studenty. Studenti si tak dopisováním zlepší cizí jazyk a starší lidé se naopak v době pandemie necítí osamělí. Je to pro mě velké potěšení, řekla pro server Jacqueline.

Na začátku student nevěřil, že si se seniorkou bude dopisovat tak dlouho. Byl jsem nervózní za setkání s cizí osobou, která je zcela z jiné generace, odlišné kultury, cizího jazyka. Ale když jsem si s ní začal povídat, mluvilo se mi moc dobře. Je velmi vtipná, udržuje konverzaci plynulou, popsal Bellman pro New York Post.

Brit studuje třetím rokem na univerzitě ve Warwicku francouzštinu, španělštinu a japonštinu. Nejprve měl v plánu studovat přímo ve Francii, ale to mu pandemie koronaviru překazila. Jacqueline zase trpěla v domově důchodců osamělostí kvůli zákazu návštěv. Proto si  také na dálku pravidelně dopisují.

Životní styl - další články

Doporučujeme