Příběhy se šťastným koncem existují. Zatoulaný hafan se objevil po osmi letech, rodina už návratu nevěřila

28. července 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Když se rodině z Floridy zaběhl jejich milovaný pes přímo ze zahrady, nikdo už nevěřil, že se vrátí zpátky. Rodina se přestěhovala do Missouri a naděje se ještě snížila. Ale přišel překvapivě šťastný konec. Informaci přinesla CBS News.

Harley měl vždycky dobrodružnou povahu a jeho rodinu zřejmě moc nepřekvapilo, když v roce 2014 utekl z jejich zahrady v Lee County. „Pustila jsem ho ven, aby se došel vyvenčit. Když jsem se na vteřinu otočila, odběhl do lesů. Vydali jsme se ho hledat, ale nikdy jsme Harleyho nenašli,“ vyprávěla majitelka Betsy DeHaan. Rodina vyvěsila plakáty po okolí, ptali se sousedů i na sociálních sítích. Nic ale nepomohlo.

Nepomohlo ani zkontrolování čipu a pes se neobjevil ani v žádném registru. Po osmi letech ale přišel zázrak. Harleyho zahlédla ve městě San Carlos Park Angie Brayo. Pes byl podvyživený, jen kost a kůže. „Vypadal tak šťastný, jak jen být mohl. Kromě toho, že byl hodně hubený, měl opravdu přerostlé drápy,“ uvedla žena.

Psa vzala k veterináři, kde díky mikročipu zjistili telefonní číslo majitelky. „Zprávu jsme dostali v sobotu. A já si říkám: Není to podvod? Protože jsme o něm zrovna to ráno mluvili. Jak to byl skvělý pes a kde asi může být, jestli je ještě naživu. A pak mi přišla ta zpráva. A víte, jak vám vždycky přijde, že Google vás poslouchá a pak podle toho nabízí reklamy? Přesně tak jsem si říkala, že to musí být podvod a není to skutečné,“ popsala svoje prvotní pocity majitelka.

Rodina se sice mezitím přestěhovala do Missouri, ale shledáním se svým miláčkem si nemohla nechat ujít. Cestovala pro něj přes 1700 kilometrů do Lee County. Zde prožili jeden z nejšťastnějších momentů jejich života. Kde ale dobrodružný hafík mezitím byl, se zřejmě už nikdo nedozví.

Životní styl - další články

Doporučujeme