Proč si uprostřed pandemie někteří muži na záchodě nemyjí ruce

13. března 2020·Životní styl·Karolína Stránská

Opatření související s šířícím se koronavirem už stihla poukázat na poměrně děsivou realitu hygieny některých jedinců. Ukázalo se totiž, že někteří si po použití toalety dosud nemyli ruce.

Jedna uživatelka na Twitteru se rozhodla bádat mezi svými sledujícími a uspořádat anketu, která bohužel odkryla poměrně děsivé výsledky. Zeptala se, kdo z mužů, či osob s penisem, si po použití toalety myje ruce. Jaké jsou výsledky? V jedné anketě se ukázalo, že 69% dotázaných si myje ruce pokaždé, když použijí pisoár či toaletu. Dalších 6% uvedlo, že si myjí ruce jen po vykonání velké potřeby. Zbytek neuvedl.

V anketě jiné uživatelky to bylo 40% mužů, kteří uvedli, že si po čůrání myjí ruce, dalších 5% mužů přiznalo, že si ruce nemyjí a zbývající lidé chtěli jen vidět výsledky, ale nepřiznali, jak to sami mají.

Sam (25) z Walesu například uvedl, že si ne vždycky po vykonání malé potřeby ruce myje. “Jako muž se někdy dostanete do situace, kdy si ruce mýt nechcete, nebo máte pocit, že nemusíte. Myslím si, že mnozí zapomínají, že penis je součástí mužského těla, že to není cizí předmět. Zodpovídáme za svou hygienu. Vsadím se ale, že můj penis je čistší než můj telefon.”

“Omlouvám se, ale nemyji si ruce pokaždé, když vykonám malou potřebu. Myji si ruce, když jsou špinavé a poté, co se na záchodě utírám. Ale nemám obrovskou potřebu dezinfikovat si ruce, když se jen dotkly mého přirození. Nečůrám si na ruce. Vždyť lidé si ihned neběží umýt ruce poté, co si kýchnou, nebo si hrají se svým domácím mazlíčkem, který se vyválel bůhví v čem, ale já se mám stydět za to, že si nemyji ruce vždy, když do ruky jen vezmu své přirození,” dodává Chad.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme