Psa v posteli pečlivě zvažte, zejména u dětí, radí veterinářka

12. října 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Určitě každý majitel psa nejednou pustil svého mazlíčka do postele. Avšak patří tam zvíře nebo je to nehygienické, a měl by mít váš chlupáč jen svůj pelíšek. S tím radí pro Přibramský deník veterinářka.

Podle veterinářky je každého věc, jestli se svým psem sdílí postel nebo ne. Jsou tady ale určitá fakta, která byste před tím, než tak učiníte, měli zvážit. Zejména pokud je například vaše dítě alergické na psí chlupy. V tom případě by bylo sdílet postel se zvířetem absolutně nevhodné.

Také musíte počítat s tím, že na vás mohou přeskočit i psí parazité. Nejčastěji se setkáváme s pokousáním dítěte blechami, přenosem škrkavek, vzácněji s přenosem svrabu. Těmto nepříjemnostem lze zabránit tím, že svého mazlíčka budeme pravidelně odčervovat proti vnějším i vnitřním parazitům. Při ochraně proti parazitům bych se u zvířat, která s námi spí v posteli, vyhnula použití obojku,” sdělila Deníku veterinářka Pavlína Frejerová.

Na trhu je široké spektrum antiparazitik. Přesto byste měli podle odbornice zvolit pro zvíře jinou ochranu než v podobě obojku. Z něj se totiž uvolňuje i malé množství účinné látky a člověk je s ní v neustálém kontaktu. Doporučuje tak například tablety a spot-ony.

Životní styl - další články

Doporučujeme