Salát? Kuřecí? Číšníci prozradili, co byste si v restauraci rozhodně neměli objednávat

9. listopadu 2017·Životní styl·Karolína Stránská

Hosti často bojují s tím, co si z jídelního lístku objednat. Obsahuje totiž desítky možností. Pokud jste však někdy pracovali jako kuchař nebo číšník, určitě dobře víte, co si rozhodně neobjednávat. Viděli jste, co se odehrává v zákulisí.

Na sociální síti Reddit bylo založeno diskuzní vlákno, v němž uživatelé, kteří tvrdí, že se živí jako kuchaři či číšníci, odhalují, kterým pokrmům byste se měli kvůli jejich nedůsledné přípravě rozhodně vyhnout.

Mezi nimi se překvapivě nachází salát, o němž mnozí tvrdí, že jeho přísady mohou být až týden staré, ale také specialita dne, či polévka, o nichž se říká, že je často vyhotovena ze zbytků ze dne předchozího, jak informoval Daily Mail.

Další by si zase nikdy neobjednali kuřecí maso. Některé restaurace ho často podávají nedopečené a nedovařené, protože kuchařský tým je často v časovém presu. Právě toto zanedbání může často způsobit otravu jídlem.

Komunita také varuje před hygienickými návyky kuchařů. Při přípravě salátu si někteří jedinci nenasazují rukavice a připravují pokrm holýma rukama.

Riziko představuje také holandská omáčka. Dle zkušených šefkuchařů je potřeba připravovat čerstvou dávku každé 4 hodiny, k čemuž se málokterý kuchař donutí.

Životní styl - další články

Doporučujeme