Seznámení tak trochu jinak. Německý útulek hledá nové majitele pro psy přes Tinder

16. listopadu 2021·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Seznamovací aplikace Tinder je známá tím, že si na ní můžete najít vysněného partnera. Jeden německý útulek se ale rozhodl, že zkusí tuto seznamku uvést do praxe i ve zvířecím světě. Informaci přineslo Radio Wave.

Kvůli pandemii přibylo v posledních měsících v útulcích mnohem více koček a psů. O ně se jejich majitelé po skončení lockdownu a návratu k normálnímu životu přestávají starat. Německý útulek v Mnichově vytvořil profily celkem patnácti svým svěřencům, aby jejich šance na nalezení nového partnera byla vyšší. Kampaň se jmenuje The Purrfect Match.

Zaměstnanci útulku vytvořili zvířatům profily, u kterých se delší dobu nedaří najít majitele. U každého profilu je fotka daného mazlíčka a v případě propojení začnou zaměstnanci s dotyčným zájemcem komunikovat. “V chatu si pak vyjasníte otázky, zda máte třeba zahradu nebo kolik času můžete mazlíčkovi věnovat,” uvedla mluvčí mnichovského spolku na ochranu zvířat, který útulek provozuje.

Pokud zájemce o zvíře dále stojí a má vyhovující podmínky, může se přijít podívat do útulku a seznámit se se zvířetem. Později chovatelé rozhodnou, zda se k sobě chlupáč a budoucí pániček hodí. Pokud ano, mohou spolu tak rovnou odejít do společného domova.

Životní styl - další články

Doporučujeme