U filmu je důležité se nestydět, říká dětská hvězda Valentýna Bečková

4. června 2022·Životní styl·Iva Pavlousková

Valentýnka Bečková. (Foto: Frekvence 1)

Talentovaná dětská herečka Valentýna Bečková byla hostem v Press klubu na Frekvenci 1 u Honzy Dědka. Během rozhovoru prozradila, jak slaví Den dětí, jak se dostala k filmu, jak vzpomíná na první natáčení, v jakém dalším snímku ji můžeme vidět nebo co chystá na prázdniny.

S rodinou půjdeme na zmrzku. Pokud je hezky, tak chodíme užívat si ven na zahradu,“ prozradila na úvod rozhovoru Valentýna Bečková, jak slaví Den dětí. Ještě jí není ani 9 let a už stačila natočit 6 filmů. Vydělané peníze neutrácí za hračky nebo sladkosti, jak by mnohé napadlo, ale šetří si je.My děti jsme takový, že někdy máme chuť vzít peníze, jít do hračkářství a utratit to tam. Maminka má dobrý nápad, že si to schovám do dospělosti na potřebné věci,“vysvětlila. Pak pokračovala ve vyprávění, jak se vlastně k filmu dostala: Od čtyř let jsem začala hrát v reklamách. Ve 2 letech mě mamka s tátou přihlásili do herecké agentury, protože okolí naléhalo.“ Když ještě neuměla sama číst, tak jí texty ze scénáře předčítala maminka.

První film, ve kterém si Valentýna Bečková zahrála, bylo komediální drama Příliš osobní známost režisérky Marty Ferencové. Ta se nechala slyšet, že jí dětská herečka na konkursu naprosto okouzlila. Vyprávěla vlastní, značně upravenou verzi pohádky Červená karkulka. U filmu je důležité, aby se člověk nestyděl. Takže jsem tam přišla vyprávět pohádku a dělala jsem tam různé zvuky vlka, babičky i karkulky,“vzpomínala Valentýna Bečková. Honza Dědek ji pak nemusel ani dlouho přemlouvat, aby se s ním a posluchači Frekvence 1 ve vysílání podělila alespoň o malou ukázku. Na prvním natáčení velkého filmu ji prý bavilo úplně všechno. Potkala se tam s plejádou slavných herců jako Petrou Hřebíčkovou nebo Táňou Dykovou, díky nim se cítila jako Alenka v říši divů. Všichni herci ji brali skvěle, například Eliška Balcarová byla na ni tak hodná, že se cítila úplně jako její vnučka. U spolužáků ve škole ale nijak nepozoruje, že by jí něco záviděli. Jenom občas se někdo zmíní, že někde hrála. „Paní učitelka zavedla u nás ve třídě, že se bereme jako rodina. Jsme všichni na stejné úrovni,“ dodala.

 V srpnu míří do kin nový film Přání k narozeninám od stejného režiséra jako Přání Ježíškovi. Valentýna Bečková stejně jako řada dalších herců hraje v obou snímcích.  Jediné, co k novince se smíchem prozradila, bylo: „Já tam hraju jako vždy holčičku, dceru Verči Kubařové.“ Více říct nechtěla, ani zda je to její postava, kdo bude mít narozeniny. Chce, aby to pro diváky bylo velkým překvapením.

Nedávno s Markem Ztraceným natočila Valentýna Bečková video pro pohřešované děti. „Doufejme, že to hodně dětem pomůže, protože hodně dětí utíká kvůli šikaně ze škol a domova,“ řekla a po chvilce dodala: „Snad už nebude nikdo utíkat a bude se svěřovat ostatním.“  Se zpěvákem spolupracovala již dříve. Objevila se v jeho společném vánočním videoklipu s Hankou Zagorovou.

 „Budu mít prázdniny, pokud nějaká nabídka nepřijde. Pojedeme na dovolenou a já pak ještě taky na tábory školní a herecký,“ řekla Valentýna Bečková o svých plánech na léto.

 Dalším hostem Honzy Dědka v Press klubu Frekvence 1 bude na ve středu 8. června od 18 hodin spisovatelka Michaela Klevisová.

Životní styl - další články

Doporučujeme