Víte, jaké nebezpečí vám hrozí, pokud budete věšet prádlo doma?

3. února 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Shuttertsock)

Sušička je skvělá věc, ale ne každý ji doma má. Často se prádlo suší v místnosti, kde všichni tráví spoustu času. To ale není úplně vhodné pro naše zdraví, přestože aviváž krásně provoní celý byt. Co všechno nám sušák s prádlem doma může způsobit, a jak se tomu dá alespoň trochu předejít? To nám prozradil web Jenženy.cz.

Pokud vám visí mokré prádlo na sušáku v pokoji, logicky se z něj odpařuje vlhkost, která se dostane do ovzduší a tím se zvýší vlhkost. A vyšší vlhkost se nejvíce dotýká lidí, kteří trpí na různé alergie, astma a lidí se sníženou imunitou.

Vlhkost totiž může způsobit silné bolesti hlavy, podráždění očí, kašel, rýmu, únavu, dokonce i respirační onemocnění jako je zánět dutin nebo průdušek. Jenže co se dá dělat, když nemáme k dispozici ani balkon, který je nám v zimních měsících a při venkovní teplotě pod bodem mrazu stejně k ničemu?

Při sušení prádla myslete na několik základních pravidel, která tato rizika snižují. Pokuste se při sušení prádla co nejvíce větrat. Sušáku vyhraďte místnost, kterou používáte nejméně, a ve které netrávíte tolik času jako v jiných místnostech. Pořiďte si pohlcovač vlhkosti, který zabrání tvorbě plísní. 

Životní styl - další články

Doporučujeme