Z každého zranění dělá konec světa. Psí hypochondr stojí majitelku tisíce, ta už ví, jak na něj

14. října 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Depositphotos)

Pro dobrotu na žebrotu, chtělo by se říct. Joan Mosher si vzala do péče toulavého pejska Jaqweenieho

Jaqweenie je křížencem čivavy a Jack Russell teriéra a pochází z amerického města Raleigh. Do péče si jej vzala Joan Mosher, která ale netušila, co s pejskem, jehož tělesná konstrukce není nijak bytelná, čeká. Hafan je totiž neskutečná “herečka” a z každého sebemenšího zranění je “na umření.” 

Joan třeba popsala situaci, kdy se psík zranil v parku. Měl oči dokořán, funěl a olizoval si tlapku. Majitelka věděla po předchozích zkušenostech, co pejsek vyvádí, ale psí chování bylo tak přesvědčivé, že ho odvezla k veterináři. Ten nenašel nic jiného než drobný štípanec od komára. Naordinoval léky proti bolesti a kurnýř, aby si tlapku neolizoval. Joan zaplatila více než 4600 a odvezla pacienta domů. A světe div se, odpoledne už byl jako rybička.

Podobná historka přišla i v roce 2021. Jaqweenie najednou nemohl chodit, třásl se a nohu měl skrčenou u těla. Majitelka si sice vnějšího zranění nevšimla, ale bála se, zda nemá něco s kloubem. Opět následovala návštěva lékaře, který zjistil, že se jedná o drobné škrábnutí. Joana zaplatila 3500 a hafan byl druhý den jako rybička. Majitelka přiznává, že má svého psího kamaráda ráda, a tak se na něj není schopná zlobit.

Už ale ví, jak na něj. Když ho jednou štípla vosa a pes dával najevo, že za minutu umře, odnesla ho domů na gauč. Na něm strávil celý den, Joana mu tlapku obvázala, aby měl pocit, že je o něj postaráno a “proti bolesti” mu dala psí pamlsek. Joana přiznává, že na těchto “zranění” dovede najít i pozitiva. V prvním roce života se toulal, takže ta jeho dramata mě vlastně těší. Ukazuje to, že se o něj dobře starám,” usmívá se majitelka psího hypochondra. 

Životní styl - další články

Doporučujeme