Zkoušeli jste některé z těchto 6 šílených diet na světě? Snad ne

23. listopadu 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

Začátek roku je ve znamení předsevzetí a hubnutí. Mnoho z lidí si do svých předsevzetí zapisuje právě držení diet nebo hubnutí. I vy jste zkoušeli nejrůznější diety, které jste našli? A více či méně úspěšně? Někdy dieta umí pěkně potrápit! Nutno podotknout, že bychom měli vždy jednat ve prospěch svého těla a zdraví, nikoli ho týrat.

Lidé často udělají cokoliv, aby zhubli a snaží se přijít na to, jak rychle, bezbolestně zhubnout spoustu kilogramů. Ne každá dieta je však ta pravá, mnoho z nich zní velmi podivně a některé jsou dokonce životu nebezpečné. Znáte také nějaké šílené diety? Podívejte se s námi, jaké jsou nejšílenější diety na světě.

Žvýkáním k vysněné postavě

Jedním z doporučení zdravého stravování je jíst pomalu, vychutnat si jídlo a pořádně žvýkat. Od toho posledního se odráží také dieta z 19. století. V ní se jedná o to, že každé sousto, které vkládáte do pusy musíte kousat 32 krát. Jíte tak velmi pomalu, jídlo rozmělníte na malé kousky a tím pádem nebudete mít tak často hlad.

Když spíš, nejíš

Tento dietní plán sází na to, že budete spát. Dlouho. Hodně dlouho. Protože když spíte, logicky nejíte a tím pádem hubnete. Údajně jde o dietu, kterou popularizoval samotný Elvis Presley. Ten dokonce byl pod dohledem lékaře uveden do kómatu, aby mohl tuto dietu podstoupit. A tady už jde o vaše zdraví.

Káva, máslo, olej

Podnikatel ze Silicon Valley má za to, že úbytek jeho váhy je dán tím, že si dával speciální kávu. Do svého šálku espressa přidával máslo a olej. To podle něj má za cíl zvýšit energii a podpořit mozek a lépe se pak zhubne. Alespoň podle tohoto podnikatele. Dieta to není nijak bezpečná a hlavně chutná. Raději zkuste jinou, která zahrnuje pravidelnou stravu a pohyb.

Svorka v uchu

Tato velmi nebezpečná dieta údajně spočívá v tom, že vám praktický lékař umístí svorku do ucha. Zaměří se tak na tlakový bod, který má omezit chuť k jídlu. Neexistuje žádná spojitost s tlakovým bodem a chutěmi k jídlu. Pochází to z principu čínské akupunktury a už od pohledu jde o dietu, která je dosti nebezpečná.

Pojídání vaty

Jde údajně o dietu modelek, které konzumují vatové kousky. Spočívá v tom, že drasticky snížíte kalorický příjem a to tím, že vatové kousky namočíte do vody nebo nějaké šťávy a poté sníte. Není to však dieta, ale nebezpečný experiment, který může vést až ke střevní neprůchodnosti, infekci a mnoha dalším problémům.

Jídlo z Bible

V tomto typu diety si lidé čtou Bibli a podle ní se řídí. Především tedy podle toho, co je v ní uvedeno jako jídlo. Někteří vyznavači této diety jdou ještě dál a uvádějí, že jíst se musí jen jídla uvedená v knize Genesis. To by znamenalo jen bylinky, zeleninu, ovoce, luštěniny nebo semínka. Žádné maso, brambory a ani dorty. Vynechat jednu z hlavních skupin potravin může mít na tělo i vaše zdraví negativní následky.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme