Adoptovaná dívka díky sociálním sítím zjistila, že pochází z trojčat

17. ledna 2020·Články·Barbora Pisingerová

Foto: Twitter

Přemýšleli jste někdy o tom, jaké by to bylo mít dvojče, nebo dokonce další dvě trojčata? Existují výjimečné příběhy lidí, kteří v dospělosti takové sourozence našli. Jedním z nich je šestnáctiletá Nabila Az-Zahra z města Gowa v indonéské provincii Jižní Sulawesi. Ta díky sociálním sítím zjistila, že pochází z trojčat.

Lidé, kteří byli jako malí adoptováni, nezřídka v průběhu svého života zatouží poznat svou biologickou rodinu. Šestnáctiletá Nabila Az-Zahra ještě s pátráním ani nezačala a už se jí podařilo objevit pokrevní příbuznou. Na internetu ji totiž oslovila její ztracená sestra a vyšlo najevo, že někde ve světě mají dívky ještě třetí trojče.

Když středoškolačku začali její přátelé upozorňovat na podobný profil, nejprve se zdálo, že někdo zneužil její fotografie. Pak ale Nabilu její dvojnice kontaktovala. “Sedmého ledna jsem se podívala do zpráv na Instagramu a našla jsem zprávu od někoho jménem Nadya,” uvedla dívka později na sociálních sítích.

“Zeptala se mě ‘Nemyslíš, že jsme si dost podobné?’. Navrhla jsem jí, abychom se spojily přes video-hovor, abychom nemarnily čas,” popsala Nabila.

“Ptaly jsme se jedna druhé na osobní otázky, jako kolik vážíme, měříme, jaká je naše oblíbená barva nebo oblíbené pití. Naše odpovědi se shodovaly z 90 %,” pochlubila se ohromená středoškolačka.

“Nadya se mě potom zeptala ‘Co když jsme pravdu dvojčata?’ Řekla jsem jí, že bych měla velkou radost, že by to bylo jako splněný sen. Přemýšlela jsem o tom a rozhodla jsem se na to zeptat mé matky,” pokračovala Nabila.

Dívčini rodiče Ramli a Johra potom vyrukovali s překvapivou informací. Jako miminko se prý totiž narodila z trojčat. Její rodiče měli velké problémy a tak se rozhodli dát všechny tři děti k adopci.

“Moje mamka mi řekla, že jsem po narození vážila jen 1,4 kg. Umírala jsem,” popsala dívka. “Byla jsem zároveň šťastná i smutná, když jsem zjistila pravdu. Jsem šťastná, protože jsem našla Nadyu, ale i smutná, protože jsem nečekala takový příběh,” uvedla. “Jsem vděčná, že mám svou rodinu, která mě s láskou vychovala až do dnešního dne,” svěřila se poté.

Nadya a Nabila zatím nepodstoupily testy DNA, o svém příbuzenském vztahu ale nepochybují. Společně nyní pátrají po třetím sourozenci.

Články - další články

Doporučujeme