4TET se rozpadl! Každý stroj se jednou opotřebuje, sdělil Škorpík

9. února 2024·Celebrity·Redakce

4TET. (Foto: Profimedia)

Legendární vokální kvarteto v čele se zpěvákem Jiřím Kornem 4TET se rozpadl. Podle jednoho ze spoluzakladatelů, Jiřího Škorpíka, se cesty čtyř kamarádů rozešly již před rokem. S informací, ale počkali a vyšla najevo teď, den před koncertem Korna v O2 areně. S informací přišel deník Blesk.

Samotného Škorpíka ukončení 4TET hodně zasáhlo. Skončili jsme už před více než rokem. Poslední vystoupení jsme měli 28. prosince 2022 v Hudebním divadle Karlín,” uvedl v rozhovoru pro deník Blesk. Každý stroj se jednou opotřebuje. Objevil se mezi námi stále více odlišný pohled na kvalitu a budoucnost projektu, na styl jednání a pravidla. Špatně se mi o tom mluví, je to stále moc čerstvé.

Velká škoda je, že 4TET neměl možnost odejít stylově, jak si plně zasloužil,postěžoval si s tím, že za koncem stojí i jeden z faktorů, že ztrácel sluch a nemohl hýbat rukou, nohou a byl nucen být půl roku v neschopnosti. Naštěstí už je spoluzakladatel opět v kondici.

Na parte by tak podle Škorpíka mělo stát: 4TET odešel nečekaně ve věku dvaceti let, pomalu a tiše, ve spánku. Na koncertu Jiřího Korna, který se 10. února v O2 aréně se skupinka čtyř vokalistů neobjeví. “Dohromady se už nikdy nedáme a ani to nechci,” uzavřel Škorpík s tím, že se členové kvartetu už nevídají a každý se vydal svou vlastní cestou.

Celebrity - další články

Doporučujeme