Alice Bendová: Padesátku jako zlom neberu. Je mi jedno, že mám vrásky nebo že přiberu

28. listopadu 2023·Celebrity·Barbora Turková

Alice Bendová (Zdroj: Profimedia)

Její videa na instagramu ukazují život takový jaký je. A že není vždycky veselý a růžový, ale někdy pořádně drsný a tvrdý. I když je to herečka, na nic si nehraje. Hostem podcastu Trefa do Černého u Lucky Černé byla Alice Bendová. 

Herečka Alice Bendová oslavila 1. listopadu 50 narozeniny, ale tragicky to rozhodně nebere. Oslavami jsme se prosmáli. Naše rodina je taková kočovná; je nás hodně, jsme trochu neandrtálci. Když se sejdeme, tak se neslyšíme. Jsme hrozně rádi, že se vidíme, ale neposloucháme se a každý si jede to svoje,” směje se Bendová, která má skvělý vztah hlavně se svou sestrou Andreou, která je cukrářka. „Dostala jsem od ní dort, kde byly pleny, uklidňující léky nebo třeba protéza. Nejprve jsem si myslela, že to není pro mě a pak mi to došlo. Celý jsme ho snědli, z dortu zůstaly jen tři pleny.”

Říká se, že padesátka je pro ženy zlom; mění se tělo, nálady se vlivem přechodu mění. „Potím se, jak dveře od chlíva. Říkám ´Je tady vedro?´ ´Ne, není tady vedro´. Od té doby, co mi pětkrát za sebou řekli, že tu není vedro, tak už se neptám, protože zbytečně upozorňuji na to, že se potím. Nevadí mi se vypotit, když běhám nebo v sauně, ale tohle není příjemný, ale zas to není tak strašný. Od 45 máš pocit, že ti na těle jde pomalu všechno dolů, trochu to sesedá, ale nevidím to jako zlom. Občas mi vklouzne do hlavy, že jsem vlastně za půlkou. Když se dožiju 100 let, ale když se nedožiju, tak jsem za tři čtvrtě a to je jediné, co mě trápí a je mi to líto. Ale je mi jedno, že mám vrásky nebo přiberu,” komentuje změnu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Alice Bendova (@alice_bendova_official)

V rozhovorech přiznala, že je více úzkostnější a má větší strach o děti. „Nejhorší to mám v noci, nejsem spavý člověk. A na to mi pomáhají prášky nebo léčitel, který mi pomáhal se dostávat z těch stavů. U něj to jde trochu pomaleji, ale je to znát. Když však přijde panická ataka nebo úzkost, tak to chce si něco dát. To ale není po padesátce, myslím, že je to nahromaděný stres, protože jsem hrozný stresátor a ve všem chci být dobrá. Je toho hrozně moc,” přiznává herečka, která má o třináct let mladšího partnera. „Už jsme sžití, takže nemám potřebu se kvůli němu nějak extra strojit. Když se ale upraví, svlékne si ty děsivý šortky a crocsy, co nosí doma, tak to se posnažím. Vydrží mi to ale chvíli, já jsem unavená,” směje se Bendová.

Než se z ní stala herečka, začínala jako modelka. Pak se ale dostala k herectví a na kontě má desítky rolí. Tomu už se ale tolik nevěnuje, dnes je totiž ambasadorkou jedné realitní firmy na Tenerife. „Vždycky jsem toužila dělat v nemovitostech. Vzít produkt, zpracovat ho, koupit ho za míň a prodat za víc, to je úžasný. Je to hezká práce, protože proces trvá nějakou dobu. Člověk, co nemovitost koupí, většinou není ten první zájemce, komunikuješ s hodně lidmi,” vysvětluje s tím, že začínala tak, že si koupila byt ve Španělsku. Dnes jich má hned několik a ty pronajímá. A nabízí se otázka, kde na to vzala peníze? „Nějaké peníze samozřejmě mám, ale na ten zbytek si vezmu americkou hypotéku. Americká hypotéka je dočasné řešení. Nezasáhne tě do konce života, z pronájmu se to za tři až čtyři roky splatí.

Myslím si, že Kajínek je nevinný

Filmů a seriálů má na svém kontě dostatek, přesto jsou role ve snímcích, které vystupují – Báječná léta pod psa, Sametoví vrazi nebo Kajínek. V posledním jmenovaném si zahrála Marii Černou a se samotným Kajínkem se i potkala v rámci jednoho natáčení. „Můj vnitřní pocit je, že je nevinný, ale nikomu to nevnucuju. Působil na mě sympaticky a silově. Když mi zmáčkl ruku, tak mi přišlo, že upadnu.” Dlouho teď nebyla vidět, to se ale změní, protože nastupuje do jednoho rozjetého seriálu. „Není to žádná epizodka, ale role, která mi sedí a bude mi sedět. A doufám, že je to na dlouho.

Pravdou je, že Bendová se několik let před kamerou neobjevovala. Její rozhodnutí to ale nebylo. „Já mám takové období. Ne, že bych nechtěla, ale nikdo mi nevolal. Možná si to vysvětluji tím, že člověk se profiluje do různých oblastí, kterých je hodně, tak najednou mají lidé pocit, že hrát bych třeba ani nechtěla. Jsem na více frontách, ve kterých je mi dobře. Hraní mi tak přirozeně ani nechybělo, protože jsem toho měla hodně,” uzavírá Alice Bendová. Podcast Trefa do Černé(ho) můžete slyšet na platformě Youradio Talk

Celebrity - další články

Doporučujeme