Angelina Jolie prezidentkou USA? Slavná herečka přiznala, že by mohla kandidovat

28. prosince 2018·Celebrity·Barbora Pisingerová

Americká politika již dávno není vyčleněna pouze studovaným odborníkům na tuto problematiku. Příkladem může být třeba Ronald Reagan, který vládl USA v 80. letech a před prezidentováním se věnoval herectví. Typický prezident však není ani podnikatel Donald Trump. A příští prezidentkou by mohla být podobná osobnost. Možnost své kandidatury totiž veřejně oznámila herečka Angelina Jolie.

Americkou herečku Angelinu Jolie (43) dnes již zná celý svět. Bohaté krásce neleží u nohou jen Hollywood, ale také spousta dobročinných organizací. Vedle filmové kariéry je totiž Jolie rovněž zvláštní vyslankyní Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky.

A právě její starost o dobro lidstva a touha změnit svět k lepšímu ji možná dovede na prezidentské křeslo. Když v pátek vystoupila v pořadu televize BBC Today programme, přiznala zásadní věc.

Moderátor Justin Webb se rozhovořil o její aktivistické minulosti a zeptal se Jolie, zda-li neuvažuje o kariéře v politice. “Upřímně, kdybyste se mě zeptal před 20 lety, smála bych se. Ale dnes opravdu nevím,” odpověděla herečka.

“Vždycky říkám, že půjdu tam, kde jsem potřeba. Nevím, jestli se hodím do politiky, ale žertovala jsem o tom, že nemám žádného kostlivce ve skříni, jsem naprosto otevřená,” pokračovala Jolie, která podle svých slov neskrývá žádné skandály, které by její politickou kariéru měly narušit.

“Snesu hodně, takže to je dobré,” pokračovala ve výčtu vlastností, které by její politické kariéře hrály do karet. “Upřímně udělám cokoli, co si myslím, že skutečně přinese změnu. Právě teď můžu pracovat s OSN a můžu dělat spoustu práce přímo s lidmi, kteří to potřebují,” uvedla Jolie, která se zajímá hlavně o uprchlíky.

“Jsem ve velmi zajímavém bodě, kde toho mohu udělat spoustu bez toho, aby to muselo být o mně nebo o mých zájmech,” řekla Jolie, která je nyní spokojená s prací, kterou vykonává.

Moderátor Webb poté Jolie poděkoval a oznámil, že ji umístí na seznam hrozeb pro Donalda Trumpa v jeho příští kandidatuře v roce 2020. Jisté je, že by ji v případě kandidatury jistě podpořilo množství fanoušků.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme