Britská princezna Kate oznámila, že má rakovinu a podstupuje chemoterapii

22. března 2024·Celebrity·ČTK·Redakce

Princezna Catherine. (Foto: Profimedia)

Londýn 22. března (ČTK) - Britská princezna Kate má rakovinu a podstupuje chemoterapii. Oznámila to dnes ve videu, které zveřejnil Kensingtonský palác. Oznámení přišlo po týdnech spekulací o jejím zdravotním stavu. V lednu byla hospitalizována kvůli blíže nespecifikované operaci břicha a od té doby se neobjevovala na veřejnosti.

Dvaačtyřicetiletá Kate ve videu požádala o “čas, prostor a soukromí” během léčby s rakovinou, jejíž druh neupřesnila. “Cítím se dobře,” řekla. “Stávám se silnější každým dnem, kdy se soustředím na věci, které mi pomohou se léčit,” dodala manželka následníka trůnu prince Williama.

 

Také podle britského premiéra Rishiho Sunaka princezna z Walesu nyní potřebuje soukromí, aby se mohla soustředit na léčbu. Kate podle Sunaka prokázala nesmírnou statečnost a některá média k ní přistupovala nespravedlivě.

S nespecifikovanou rakovinou se v současné době léčí také britský král Karel III. Buckinghamský palác to oznámil na počátku února nedlouho poté, co panovník absolvoval zákrok kvůli zvětšené prostatě.

Celebrity - další články

Doporučujeme