GALERIE: Prezident Zeman přišel na premiéru filmu o Lídě Baarové! Podívejte se

21. ledna 2016·Celebrity·Luboš Procházka

Filmová i herecká delegace v čele s režisérem Filipem Renčem, scenáristou Ivanem Hubačem, německým hercem Gedeonem Burkhardem nebo jeho rakouským kolegou Karlem Markovicsem přišla v Praze na slavnostní premiéru filmu Lída Baarová. Jedním z hostů v multikině Slovanský dům byl i prezident Miloš Zeman.

“Ahoj, Filipe. Blahopřeji k velkému dílu a rád tě vidím,” řekl Zeman po příjezdu Renčovi, který ho otevřeně podporoval v prezidentských volbách v roce 2013.

Premiéry se kvůli účinkování ve Slovenském národním divadle v Bratislavě nezúčastnila představitelka titulní role Táňa Pauhofová. Diváky pozdravila z videozáznamu.

Snímek Lída Baarová vstoupí do distribuce od 21. ledna v rekordním počtu 29 multikin a 151 jednosálových kin. Podle producentů si práva zakoupila už rakouská televize ORF.

“Naší ambicí je dostat ho do zahraničí. O světovou distribuci se stará významná firma Global Screen, jejíž kanceláře jsou v Los Angeles, Curychu a Mnichově,” řekl Filip Albrecht, který se stará o prodej na zahraničních trzích. Tato firma ho podle něj i dvakrát představí na únorovém festivalu Berlinale.

“Snažíme se, aby byl snímek uveden na německý trh. Berlinale pak ukáže, kudy vede cesta do světa,” dodal. Zájem je podle něj i z Japonska, Číny a Koreje, z východní Evropy i z Francie, Itálie, Španělska a USA. Je šance, že se dostane do amerických kin či přinejmenším na online platformu Netflix,” dodal Albrecht.

Autor fotogalerie: Czech News Center / Blesk.cz

VIDEO: Když tančí ďábel s andělem! Podívejte se na klip k filmu o Lídě Baarové

 

Celebrity - další články

Doporučujeme