Hackeři útočí na české celebrity: Po Bendové smazali profil i Bezděkové, přišla tím o výdělek

2. dubna 2019·Celebrity·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook / Andrea Bezděková

Poté, co nedávno hackeři napadli instagramový účet Alice Bendové (45) a připravili ji o řadu vzpomínek a skoro 90 tisíc sledujících, si vzali na mušku další slavnou českou ženu. O celý svůj profil na Instagramu přišla i Miss Andrea Bezděková (24), která si díky sociální síti přicházela na pěkné peníze.

V začátcích internetu byly nejrůznější sociální sítě a nástroje mezilidské komunikace hlavně zdrojem zábavy. Dnes jsou však skvělým způsobem, jak si šikovní jedinci mohou pěkně vydělat. A takový profil, který má dostatek sledujících, má cenu zlata.

Čím dál častěji se ale právě tyto výdělečné profily stávají cílem nejrůznějších hackerů. Ti například profil vezmou “jako rukojmí” tím, že ho zablokují, a požadují po jeho majiteli peníze. A obvykle ne zrovna malé. Právě to se nedávno stalo české herečce Alici Bendové, po které požadovali tisíc dolarů.

Bendová zaplatit odmítla a o všechno tak přišla. Naštěstí má širokou podporu v české veřejnosti a tak se dá očekávat, že se k ní její fanoušci vrátí i na novém profilu, i když může trvat, než doženou počet sledujících, jaký měla Bendová dřív.

Ve stejné situaci je nyní i další kráska, Česká Miss za rok 2016 Andrea Bezděková (24). Tu sledovalo zhruba stejné množství lidí, jako Bendovou před útokem. Na rozdíl od herečky však po Bezděkové zatím nikdo žádné peníze nechtěl.

“Žádný email, který se tvářil jako z Instagramu a kvůli kterému řada lidí přišla o svůj účet, když na něj klikla, nepřišel. Nic takového. Prostě jsem se ráno probudila a z ničeho nic jsem se do svého účtu nedostala, heslo bylo změněné. Vůbec to nechápu. Nepřišel mi ani žádný požadavek na uhrazení jakékoliv částky,” svěřila se Bezděková serveru Super. cz.

“Stejně jako řadu mých kolegyň, i mě živí reklamy na mém instagramovém účtu. Vážně se modlím, abych svůj účet dostala zpátky. Je to součást modelingu. My modelky i na našich prezentačních kartách máme počet followerů. Klienty to zajímá a ovlivňuje to jejich volbu při výběru modelky. Kdyby kdokoli věděl, jak pomoci k návratu účtu, budu moc vděčná za radu,” prosí veřejnost ustaraná modelka.

Celebrity - další články

Doporučujeme