Harry s Meghan nedorazili na oslavu narozenin Baracka Obamy. Má jich bývalý prezident dost?

17. srpna 2021·Celebrity·Barbora Turková

Princ Harry a vévodkyně Meghan. (Foto: Shutterstock)

Oslava kulatých 60. narozenin bývalého amerického prezidenta Baracka Obamy byla velkou akcí, které se účastnila řada významných osobností. Čekalo se, že dorazí i princ Harry a Meghan Markle. Jenže ti nepřišli. Co se stalo?

Honosnou akci pořádal bývalý americký prezident na ostrově Martha’s Vineyard. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu na ní ale chyběli.  Neví se, zda nebyli pozváni vůbec nebo pozvání odmítli. Odborníci na královskou rodinu si myslí, že jejich speciální přátelství ale skončilo.

Meghan patřila mezi Obamovy velké podporovatele, několikrát jej navštívila a dokonce jeho manželku Michelle zařadila mezi inspirativní ženy, se kterými dělala rozhovor pro britskou verzi časopisu Vogue. Harry zase v Torontu zpovídal Baracka pro pořad BBC Radio 4 Today, ve kterém diskutovali o nástrahách sociálních médiích.

Barack Obama se nechal slyšet, že událost měla omezený seznam hostů kvůli šíření indické verze covid-19. Podle informací deníku Daily Mail se akce zúčastnilo 300 až 400 lidí, mezi nimi třeba zpěvák John Legend s manželkou Chrissy Teigen, rapper Jay-z a zpěvačka Beyoncé, herec George Clooney a jeho žena Amal. I oni patří mezi blízké přátele Meghan a Harryho.

Vévodové ale nedorazili. Je možné, že v soukromí stále slavili Meghaniny narozeniny, které měla ve stejný den jako Barack, tedy 4. srpna. Královští experti ale mají jiné vysvětlení. Podle nich dal Obama jasně najevo svůj názor na to, jak se Harry a Meghan chovají v USA. Ani Američanům se totiž nelíbí, jak Harry mluví o své rodině.

Nelíbí se to ani bývalému americkému prezidentovi, což potvrdila novinářka Camilla Tominey. Obamovi jsou párem, který rodinu vždy stavěl na první místo.Nemůže to už mezi nimi fungovat, když teď viděli, jak Harry s Meghan v rozhovoru u Oprah Winfrey kritizovali své příbuzné,” říká novinářka. Obama si rodiny cení nade všechno, a sám by prý nechtěl, aby ho jeho děti takto pomlouvaly před novináři.

Její spekulace potvrzuje i spisovatelka Angela Levin, která napsala biografii o Harrym. Podle ní by Obama jeden incident ještě překousl. Jenže ono se o jeden zádrhel nejedná. “Obamovým vadí, že útoky Harryho a Meghan nejsou jen výbuchem hněvu, ale že se to děje stále dokola. Nejprve to byla kniha Hledání svobody, pak rozhovor u Oprah a poté Harryho rozhovor v dokumentu o duševním zdraví,” vypočítává jejich “hříchy”.

To, že to mezi královským párem a Obamovými není růžové, naznačuje i skutečnost, že Meghan neoslovila Michelle v rámci svého charitativního projektu 40×40. Do něj požádala 40 výrazných žen, aby věnovaly 40 minut svého času a inspirovaly a mentorovaly nezaměstnané ženy při jejich snaze vrátit se zpět do práce po koronavirové pandemii. Michelle ale chybí…

Celebrity - další články

Doporučujeme