„Jsem Ewa a toto je moje tělo.“ Ewa Farna představuje novou píseň i neobyčejný klip

28. května 2021·Celebrity·Barbora Turková

Ewa Farna (Foto: Beáta Mathé se souhlasem)

Zpěvačka Ewa Farná představuje zbrusu novou píseň, která je předzvěstí zpěvaččina pátého řadového českého alba. Písní Tělo přijímá Ewa ty změny na těle, na které nemáme vliv.

Neobyčejný klip ukazuje ženy a dívky, které si prošly každá jiným příběhem, jejich těla nesou tzv. tetování od přírody. Režisérem klipu je Ondřej Kudyn, který vkusně zpracoval Ewinu vizi. Klip zpěvačka popisuje takto: “Jde o oslavu těla z hlediska jeho fungování a nejen estetiky, ke které nás svět silně tlačí. Poté, co mé tělo přineslo na svět nový život, jsem k němu získala ještě větší úctu, jsem plná obdivu k tomu, co dokáže.Moje tělo bylo dlouhá léta ponižováno a kritizováno ostatními a já se stydím, že jsem dokonce o něm snad na chvíli zapochybovala. Moje nohy, i když ne zrovna štíhlé, mě dovedly až sem, a na bedrech už jsem také něco unesla, pod srdcem jsem nosila miminko. Mé tělo mi slouží tak bezvadně, cítím vůči němu hluboký vděk.“

Tělo se bude měnit po celý život, změna je jedna z mála věcí, na kterou se můžeme spolehnout (smích). Myslím, že je ke zdravému sebevědomí nezbytné dokázat mít rád nebo alespoň přijmout to, na co vliv nemáme.” Ewa Farna se představuje jako kompletní umělkyně – zpěvačka, autorka textů, skladatelka a producentka. Tuto píseň složila spolu se svým kytaristou Lukášem Chromkem, který se ujal i produkce písně. Dále také s Janou Infeldovou a Janem Vávrou, který s Ewou připravuje koncepčně celou desku. Ta vyjde na podzim 2021.

Ewina silná mediální osobnost a odvážné příspěvky v sociálních médiích způsobují to, že její prohlášení jsou široce komentována a veřejné mínění k nim nezůstává lhostejné. Je to známá bojovnice, která se apeluje na zastavení “bodyshamingu”, povzbuzuje k empatii k sobě samému a k lidem kolem sebe, k péči o duševní zdraví a přirozenosti – často s nadhledem a humorem. Celé plánované album Ewy Farné nabídne moderní pop plný pozitivní energie, ale již ze singlu „Tělo“ lze vycítit, že se album dotkne také důležitých a relevantních témat upřímným a přímým způsobem charakteristickým pro Ewu. Její neopakovatelný hlas a energie na pódiu z ní činí nepochybně jednu z nejpopulárnějších zpěvaček v Česku i v Polsku, její písně zaznamenaly na Spotify již více než 30 milionů přehrání a její hudební videa získala více než 300 milionů zhlédnutí.

View this post on Instagram

A post shared by Ewa Farna (@ewa_farna93)

Celebrity - další články

Doporučujeme