Královské děti to nemají jednoduché! Co všechno musí a nesmí dělat?

9. června 2018·Celebrity·Barbora Pisingerová

Ačkoli by si s královskou rodinou mnozí z nás, obyčejných smrtelníků, jistě rádi vyměnili místo, pro děti to až taková výhra není. Chování princů a princezen totiž podléhá přísné etiketě a výjimky se neudělují ani nejmenším. Co všechno je pro ně jiné?

V první řadě je potřeba říct, že mají malí členové britské královské rodiny své oficiální povinnosti prakticky již od narození. Jsou povinni účastnit se vybraných akcí a cestovat s rodiči jako reprezentanti své země po celém světě. Z tohoto důvodu musí mít také všechny královské děti neustále platný pas. Pokud si ale myslíte, že taková cesta s rodinou může být zábavná, nenechte se mýlit.

Malý princ George například nikdy nesmí sedět se stejném letadle, jako jeho otec. V případě neštěstí by totiž Spojené království přišlo hned o dva následníky trůnu. Ani samotné cesty však nebývají žádné terno. Děti musí být vzorné, disciplinované a musí trávit spoustu času s dospělými na nudných akcích.

Důležité není jen vzorné chování, ale také vzezření. Umazané šatičky, odřená kolena a fleky na tričku? Naprosto nepřípustné! Děti musí za všech okolností vypadat jako ze žurnálu. Malý princ George musí navíc nosit přesně předepsané kožené botičky a až do sedmi let pouze šortky.

A jakmile děti začnou mluvit, omezení se začnou týkat i jejich řeči. Příslušníci královské rodiny musí dodržovat noblesní vyjadřování, používat velmi slušné výrazy a některá slova jsou pro ně přísně zakázaná. Například místo anglického výrazu pro toaletu “toilet” budou malá princátka říkat vznešenější “lavatory”.

George, Charlotte a Luis mají také před svými pokojíčky neustále ochranku. Že by jen tak běželi s kamarády ven? Na to mohou tyhle děti zapomenout. A sladkosti? Královské děti mají zakázáno jíst jakékoli balené potraviny. To před časem potvrdil i šéfkuchař, který připravoval jídlo Williamovi a Harrymu, když byli malí. Urozené děti zkrátka mohou jíst jen to, co je organické.

Pro všechny členy společnosti britské královny navíc platí, že nikdo nesmí pozřít ani sousto poté, co dojí sama královna. A to ani ti nejmenší. Královna však na své spolustolovníky bere ohledy a rozhodně svá jídla nehltá.

 

 

Celebrity - další články

Doporučujeme