Medvídek Pída čaroval! Teď se Špotáková těší na zakázanou zahrádku

19. srpna 2016·Celebrity·Redakce

Bronzovou medaili na olympiádě v Riu oštěpařka Bára Špotáková slavila s Pídou - malým medvídkem, kterého dostala od svého tříletého syna Janka. Byl to talisman, jenž prý vyčaroval bronzovou medaili.

“Už tady začaroval párkrát,” řekla Špotáková a ukazovala plyšáka. Nejvíc prý při úspěšném zápasu Lucie Šafářové s Barborou Strýcovou ve čtvrtfinále čtyřhry. To ho oštěpařka hladila osobně v hledišti po hlavě. “On nepomáhá k výkonu, čaruje proti ostatním,” usmála se Špotáková. 

Světová rekordmanka a dvojnásobná olympijská vítězka měla štěstí, čtvrtou Polku Andrejczykovou porazila o dva centimetry. Zisk medaile považuje za neuvěřitelný hlavně proto, že si v březnu zlomila zánártní kost a s jejími ambicemi to vypadalo všelijak. Sedm týdnů chodila jen o berlích. “Když si zlomíte nohu, tak vám to hlavně zlomí sebevědomí. Noha se pak zahojí, ale nabýt zpátky to, že jste neporazitelnej, to je strašně těžký,” upozornila.

“Ale řekla jsem si teď, nebo nikdy. Olympiáda je jednou za čtyři roky a čekat další, to v mým věku…” smála se 35letá oštěpařka. Hned po olympiádě ji čekají ještě dva závody Diamantové ligy a pak se těší na zasloužený odpočinek. “Těším se, až budu na podzim sázet stromy a kytky na zahradě. Protože to jsem nemohla, měla jsem od Lukáše embargo na zahradnické práce, tak jsem chodila okolo záhonu, který byl zadělaný plachtou, aby tam nerostl plevel. Tak na to se hrozně těším. Odměním se manuální činností.”

OH: Špotáková je bronzová! Hejnové medaile utekla

OH: To je paráda! Ve finále oštěpařů budou házet všichni tři Češi!

VIDEO: Takhle skáče zázračná Američanka, která vyrovnala Věru Čáslavskou

Celebrity - další články

Doporučujeme