Mojí ženu urážet nebudeš. Will Smith zfackoval moderátora Oscarů. Pak si došel pro sošku

28. března 2022·Celebrity·Barbora Turková

Will Smith (Zdroj: Profimedia)

Do mojí manželky se navážet nebudeš! To si zřejmě myslel herec Will Smith, když na udělení filmových cen Oscar propleskl moderátora Chrise Rocka. Ten se totiž nevybíravě opřel do hercovy manželky. Pak si Smith došel i pro cennou sošku.

Je to nacvičené nebo reálné? To si zřejmě říkali mnohé osobnosti v sále, když viděli reakci herce Willa Smitha. Populární moderátor Chris Rock je známý svým břitkým jazykem, ale tentokrát se mu to nevyplatilo. Narážel totiž na její účes ve filmu G.I. Jane. Jenže Jady Pinkett Smith trpí alopecií, což je onemocnění, při kterém dotyčnému vypadává veškeré ochlupení, včetně vlasů.

Herce to v tu chvíli vytočilo. V přímém přenosu se zvedl, přišel k moderátorovi na pódium a uštědřil mu pořádný pohlavek. To moderátora zřejmě velmi překvapilo, do smíchu mu pak už určitě nebylo. Přítomní v sále si mohli myslet, že jde o sehranou scénku. Úsměv na rtech jim zmizel ve chvíli, kdy Smith ještě zakřičel: „Neber si jméno mojí ženy do tý svý zas*aný huby,“ přičemž to zopakoval viditelně naštvaný rovnou dvakrát.

Podle zahraničních médií měla za Smithem o reklamní přestávce přijít jeho PR manažerka a diskutovala s ním o tom, co se stalo. I přesto se ale spekuluje o tom, zda celá scénka nebyla sehraná. Podle agentury Reuters byla v tu chvíli atmosféra velmi ponurá. Moderátor ještě z pódia dodal, že tento okamžik jistě vejde do televizních dějin.

Celou nepříjemnou situaci ale zachránil pak trochu samotný herec. Ten totiž získal sošku za nejlepšího herce v hlavní roli za ztvárnění otce tenisových hvězd, sester Williamsových, ve filmu Král Richard. Zrození šampiónek. Opět neudržel emoce a rozplakal se. “Doufám, že mne sem Akademie ještě pozve,” konstatoval Smith. Zahraniční média také potvrdila, že policie v Los Angeles se případem zabývat nebude. Chris Rock odmítl na herce podat trestní oznámení. Zřejmě sám uznal, že jeho vtip nebyl úplně na místě.

Filmem roku je V rytmu srdce

Oscara za nejlepší film získal snímek V rytmu srdce, který třeba porazil favorizované drama Síla psa. Proměnil tak všechny tři nominace. Jane Campion dostala za Sílu psa Oscara za nejlepší režii, nejlepší herečkou v hlavní roli je Jessica Chastain za snímek The Eyes of Tammy Faye.

Oscara za nejlepší scénář má snímek Belfast, animovaným snímek je film Encanto. Sci-fi film Duna získal sošku za nejlepší zvuk, hudbu, střih, výpravu, vizuální efekty a kameru. Písní roku je No Time To Die od zpěvačky Billie Eilish z bondovky Není čas zemřít. Pro Oscara za herečku ve vedlejší roli si došla Ariana DeBose, představitelka Anity ve filmu West Side Story. List The Guardian upozornil, že jde teprve o druhé ocenění pro latinskoamerickou herečku – tou první byla Rita Moren v původní West Side Story. Neslyšící herec Troy Kotsur z filmu V rytmu srdce získal sošku pro herce ve vedlejší roli.

Celebrity - další články

Doporučujeme