Tohle je budoucnost monarchie a Velké Británie. Král Karel III. se vyfotil s princem Williamem i Georgem

16. května 2023·Celebrity·Redakce

Královská rodina (Zdroj: Profimedia)

Buckinghamský palác zveřejnil sérii unikátních fotografií královské rodiny. Kromě společné fotky celé královské rodiny se objevily i jednotlivé skupinky. A jednou z nich je i fotka krále Karla III. s jeho nástupci - princem Williamem a princem Georgem. Informaci uvedl magazín Hello.

Oficiální fotografie nástupnické linie jsou poměrně vzácné a ne tak časté. Naposledy se král Karel, v tu dobu ještě princ Charles nechal se svým synem a vnukem vyfotit v roce 2020, kdy na fotografii figurovala i královna Alžběta II. (†96). I proto je nový snímek krále Karla III. od fotografa Huga Burnanda poměrně vzácný.

Král sedí na trůně z roku 1992, po jeho pravici stojí princ William jako nástupník trůnu, po levici zase stojí druhý nástupník, princ George. V mé fotografii je hodně formálnosti, ale myslím, že se mi podařilo současně ukázat podstatu jejich osobností, což z ní dělá nejen historický dokument, ale také portrét,“ řekl Burnand.

Karel III. a princové William a George. (Zdroj: Profimedia)

Britská média si povšimla ještě jedné zajímavé věci. Byly doby, kdy se malý princ fotoaparátu bál a byl před ním nesmělý. To je ale pryč. Princ se usmívá, vypadá šťastně a uvolněně. Možná už si na svou roli začíná zvykat a nebo je to tím, že na korunovaci krále Karla III. figuroval jako jedno z pážat a byla na něj upředená mnohem větší pozornost než dříve.

Celebrity - další články

Doporučujeme