Nestárnoucí Španěl slaví 62. narozeniny. Antonio Banderas vypadá po boku mladší krásky spokojeně

10. srpna 2022·Celebrity·Redakce

Antonio Banderas (Zdroj: Profimedia)

Podmanivé tmavé oči, havraní vlasy, ohnivý temperament. Španělský seladon Antonio Banderas slaví 62. narozeniny, a i když už není nejmladší, ženy z něj jdou do kolen stále. Charisma zkrátka s věkem neztratil. Informaci uvedl web Bleskproženy.cz.

Antonio Banderas se narodil ve španělském městě Málaga v roce 1960 a jako malý chtěl být fotbalistou. Sen se mu rozpadl poté, co si zlomil nohu. Za životní rozhodnutí považuje to, že se v 19 letech odstěhoval do Madridu, kde získal angažmá v Národním divadle, což už byl jen krůček do světa filmu.

Upozornil na sebe ve filmu Ženy na pokraji nervového zhroucení, za který byl nominován na Oscara. Snímek Spoutej mě! mu zase pomohl k rolím v amerických filmech, i když anglicky moc dobře neuměl. Po řadě vedlejších rolí získal v roce 1995 hlavní roli ve filmu Desperado a o tři roky později ztvárnil legendárního Zorra, který nezná strach. Pro herce je typický jeho jižanský přízvuk, kterého se dodnes nezbavil. To mu ale nezabránilo v tom, aby propůjčil svůj hlas třeba kocourovi ze snímku Shrek.

View this post on Instagram

A post shared by Antonio Banderas (@antoniobanderas)

S jeho životem jsou bezesporu spojeny i krásné ženy. Před sedmi lety se po 18 letech rozvedl s herečkou Melanií Griffith, se kterou má svou jedinou dceru Stellu. S Melanie také vyženil dceru Dakotu Johnson, kterou měla Melanie z předchozího vztahu s producentem Donem Johnsonem. O tom, proč se Melanie a Antonio rozvedli se dlouho spekulovalo. Mluvilo se třeba o hercových nevěrách nebo o jejím alkoholismu. Pravdu ale zřejmě znají jen oni dva.

Banderas ale sám dlouho nebyl. Už osm let žije s nizozemskou investiční poradkyní Nicole Kimpel a nevypadá to, že by strádal. V práci nepolevuje. Kromě herectví, režie a scenáristiky se věnuje i navrhování oblečení. Před lety se totiž zapsal na kurz výroby pánského oblečení na umělecké škole. Je tak autorem vlastní kolekce pro značku Selected.

Celebrity - další články

Doporučujeme