Oblíbená farářka ze StarDance odtajnila své nitro. Martina Viktorie Kopecká žije se ženou

25. září 2023·Celebrity·Redakce

Martina Viktorie Kopecká. (Foto: Profimedia)

Oblíbená farářka Církve československé husitské světu odhalila své největší tajemství. Martina Viktorie Kopecká vydala novou knihu Zpověď farářky a v ní se otevřeně přiznala ke coming outu. Co ji k tomu vedlo? To prozradila v rozhovoru pro server Novinky.cz.

Ke coming outu ji vedlo vícero věcí. K zásadním patří rozhodnutí již nepředstírat, nelhat, touha žít v pravdě. Samozřejmě jsem se i zamýšlela nad tím, jak může být vše bolestivé, jaké přijdou následky, reakce. Řešila jsem také otázky: Proč bych zrovna já měla dělat coming out? Co je komu do mýho soukromí? Ale pak jsem si vzpomněla na některé mladé farníky, na jejich úzkost, s níž přicházejí, protože je jejich blízcí odmítají přijmout třeba kvůli vztahové orientaci. Kdyby tedy má upřímnost měla pomoci byť jedinému z nich, má smysl vyprávět svůjpříběh,” popsala v rozhovoru Kopecká. Ta s partnerkou Andreou sice není dlouho, ale už teď podle jejích slov je jasné, že se jedná o vážný vztah. Vnímám, že mám po svém boku výjimečnou osobu, se kterou chci prožít celý život.

View this post on Instagram

A post shared by Martina Viktorie Kopecká (@martina.viktorie)

Jak se k tomu postaví samotná církev, zatím není jasné. Biskup o jejím “tajemství” Kopecké ví už deset let. Ona sama v rozhovoru dodala, že počítá s jakoukoliv možností, a pokud bude muset z církve odejít, tak to bude respektovat, i když se dostaví pocity zklamání a smutku.

Knížka nese název Zpověď farářky, má osm částí a kromě úvah Martiny zde najdeme i rozhovory vedené mezi ní a hercem Tomášem Novotným. Rozbalila jsem krabici s nálepkou “křehké, neklopit” a postupně se snažila upřímně vyrovnat s jejím obsahem,” uvedla na svém instagramu, když v jednom z příspěvku odtajnila její vydání. Pro Martinu bylo napsat druhou knihu o dost těžší než tu první – Deník farářky. “Ale svůj cíl toto mé zpovídání splnilo, odevzdala jsem své myšlenky, činila upřímné pokání a dotkla se úlevy, která je s tím vším spojena.

View this post on Instagram

A post shared by Martina Viktorie Kopecká (@martina.viktorie)

Celebrity - další články

Doporučujeme