Pobyt v léčebně byl jako Přelet nad kukaččím hnízdem, říká zpěvák Robert Kodym

27. května 2022·Celebrity·Redakce

Robert Kodym (Foto: Profimedia)

Zpěvák z kapely Lucie a Wanastowi Vjecy si nedávno odskočil na dva měsíce do léčebny Červený Dvůr. Už tři měsíce uplynuly od jeho návratu domů a na tento proces vzpomíná velmi kladně. Dokonce ho připodobňuje k Formanovu slavnému snímku Přelet nad kukaččím hnízdem. Informoval o tom deník Blesk.

Zpěvák, jehož medový chrapláček můžeme slyšet v písničkách kapel Wanastowi Vjecy a Lucie, je už tři měsíce doma z léčebny, kde strávil dva měsíce. Podle jeho slov je rád, že k tomu došlo a cítí se teď mnohem lépe, než před tím. Léčbu podstoupil na doporučení lékaře a vděčí za to své manželce. “Myslím, že mi moje milovaná manželka Zuzana vlastně zachránila život. Vzala mě za mým kamarádem, primářem Ondrou Čermákem, na komplexní vyšetření, všechny ty cétéčka, rentgeny, rozbory a sona. V nemocnici ve Slaném jsem byl hospitalizován asi 14 dní a potom se rozhodl na Ondrovo doporučení odcestovat na dvouměsíční léčbu do překrásného barokního zámku Červený Dvůr. Opravdu jsem se tehdy necítil moc dobře, tak jsem do toho šel,” přiznal Kodym.

Problémy s alkoholem se u něj projevily především během covidu, kdy nemohl zpívat ani s jednou ze svých kapel, a tak utápěl deprese právě v alkoholu. S tím je ale teď díky léčbě konec. “Alkohol už není můj kamarád, přestali jsme si rozumět a moje játra si odpočinula,” řekl. A přesto, že spousta lidí na dobu, kterou strávili v protialkoholní léčebně, nevzpomínají s láskou a považují to spíš za své nejtěžší životní období, Robert si v tom našel něco, díky čemu ho to tam vlastně bavilo a ve výsledku shledal tuto krátkodobou návštěvu za zajímavou. 

“Amatérský psychiatr a psycholog kdesi ve mně si liboval – byl to takový Přelet přes kukaččí hnízdo s jinými kulisami i rekvizitami…  Kdybych byl režisérem, opravdu tam před sebou mám naprosto autentické, neuvěřitelné figurky, a já sice režisérem nejsem, ale občas jsem si aspoň představoval, že se nacházím uvnitř filmu nebo divadelního představení, a bylo to skvělý – rozhodně ne nuda,” překvapil zpěvák svým dojmem z léčení.

Celebrity - další články

Doporučujeme